Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

2013 μελωδικές ευχές ... ♫♪♫ από το Τροφώνιο Ωδείο


Πολλές ευχές από την διεύθυνση και τους καθηγητές του Τροφώνιου Ωδείου για  μια καλύτερη χρονιά γεμάτη από μελωδία και αρμονία.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Landfill Harmonic! ορχήστρα από σκουπίδια


Landfill Harmonic

"Landfill Harmonic"  είναι ο τίτλος ενός ντοκιμαντέρ για
μια αξιόλογη μουσική ορχήστρα στην Παραγουάη, όπου οι μουσικοί παίζουν όργανα κατασκευασμένα από σκουπίδια.





Στην Cateura, μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Παραγουάης, ο Favio Chávez  δάσκαλος μουσικής, βοήθησε μια ομάδα παιδιών να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής.



Οι οικογένειες των παιδιών μένουν σε παράγκες και ζουν φτωχικά ανακυκλώνοντας και μεταπουλώντας τους 1500 τόνους σκουπιδιών που πετιούντια καθημερινά στην περιοχή τους, οπότε με εφευρετικότητα μετέτρεψαν αντικείμενα που βρήκαν στα σκουπίδια, σε μουσικά όργανα.



Η ιστορία των παιδιών, και της ορχήστρας τους, έγινε γνωστή από έναν βραβευμένο κινηματογραφικό παραγωγό, τον Graham Townsley.Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί  το 2013. 

                        


περισσότερα  εδω https://www.facebook.com/landfillharmonicmovie

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία


Το Τροφώνιο Ωδείο σας προσκαλεί στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου.
Οι μαθητές θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα.
Συμμετέχει η παιδική-εφηβική χορωδία του Ωδείου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Καριώτη


Σαν σήμερα στη μουσική... Ludwig van Beethoven

Σαν σήμερα 16 Δεκεμβρίου 1770 γεννήθηκε ο Ludwig van Beethoven  
Μία από τις κορυφαίες μορφές της κλασικής μουσικής που συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στους ευρύτερα αποδεκτούς συνθέτες όλων των μουσικών περιόδων και είναι τους πλέον γνωστούς όλων των εποχών. 

Διαβάστε περισσότερα                                      

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με Τραγούδια απ΄όλο το κόσμο από την Μεικτή Χορωδία Λιβαδειάς

Πρόσκληση
Η Μεικτή Χορωδία Λιβαδειάς " ΕΡΚΥΝΑ " και ο μαέστρος TODOR KABAKCHIEV σας προσκαλούν σε μια χριστουγεννιάτικη συναυλία σε γιορτινό κλίμα  με
        Τραγούδια απ΄όλο το κόσμο
Στην συναυλία θα παρουν μέρος γνωστοί σολίστ όπως :

ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΟΛΑΤΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΣΚΕΝΔΡΟΣ


Πιάνο: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΤΣΗ 
Διευθύνει ο  TODOR KABAKCHIEV

Την παράσταση θα παρουσιάσουν :
Bασίλης Τσακίρογλου,  Δημήτρης Λεβέντης

Σας περιμένουμε όλους για μια μαγική νύχτα , γεμάτη χριστουγεννιάτικους ήχους απ'όλο τον κόσμο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΣΤΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ " ΛΙΒΑΔΕΙΑ
- ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ -

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ρεσιτάλ με έργα του συνθέτη, μαέστρου χορωδιών και θεωρητικού Νίκου Καριώτη


 Ρεσιτάλ με έργα του συνθέτη, μαέστρου χορωδιών και θεωρητικού
Νίκου Καριώτη - αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την γέννηση του
Νικηφόρου Βρεττάκου.

Συμμετέχουν:
ΚιθάραΚ. ΚηρολύτηςΠιάνο: Μ. Βελμάχου, Χ. Καμπέρου, Β. Καριώτη, Κ. Μαυρογένης
Αφήγηση: Β. Καριώτη
Τραγούδι: Α. Δημητρόπουλος, Β. Καριώτη, Κ. Μαυρογένης, Δ. Πανουργιά, Μ. Αβράμη,
Μ. Κονταξάκη, Η. Κουτσοθόδωρου, Μ. Κυλάφη,  Α. Λούβαρη, Μ. Μαυράκη, Κ. Αγαπητός,
Γ. Ισμυρνιόγλου, Θ. Σμυρνιός
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Στο ΑΝ ART ARTISTRY
Μονής Αστερίου 4 Αθήνα (Πλάκα),
Κρατήσεις θέσεων:
210 3220082 info@an-art.com
FACEBOOK

Νίκος Καριώτης
kariotis 001 Συνθέτης, διευθυντής χορωδίας, καθηγητής ανώτερων θεωρητικών και σύνθεσης.
Μέλος του Δ.Σ. της Στέγης των Ελληνικών Χορωδιών. Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα, σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας απ’ όπου αποφοίτησε το 1994 με δίπλωμα σύνθεσης με γενικό βαθμό άριστα. Σπούδασε επίσης κιθάρα με την Όλγα Καλογριάδου και πήρε μαθήματα τραγουδιού από τον Γιώργο Ζερβάνο και την Mαρίνα Φιδέλη. Υπήρξε μαθητής των Αντώνη Κοντογεωργίου, Μαίρη Πετράν (διεύθυνση χορωδίας) και Ανδρέα Βουδούρη, Λευτέρη Χαλκιαδάκη (διεύθυνση ορχήστρας).
          Από το 1989 διδάσκει ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο, στο Ελληνικό Ωδείο, στο Σύγχρονο ωδείο Αθήνας, στο ωδείο Νίκος Σκαλκώτας και στο Τροφώνιο ωδείο Λιβαδειάς.Το συνθετικό του έργο περιλαμβάνει μια συμφωνική εισαγωγή, μια  συμφωνιέτα για ορχήστρα εγχόρδων, δύο καντάτες για σολίστ, χορωδία και ορχήστρα πάνω σε ποίηση Οδ. Ελύτη και Νικ. Βρεττάκου, δύο  κουαρτέτα εγχόρδων, τραγούδια για φωνή και πιάνο, έργα μουσικής δωματίου, έργα για χορωδία "α καπέλα". Έργα του έχουν εκτελεστεί από καταξιωμένους σολίστ τόσο στην  Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Είναι ιδρυτής του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Μαρσύας και ως διευθυντής της χορωδίας του, έχει κληθεί και διευθύνει στο παγκόσμιο φεστιβάλ του Cantonigros στην Ισπανία (2007), δύο φορές στο παγκόσμιο Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής στο LORETO της Ιταλίας (2005 & 2009), ενώ έχει κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στο διεθνές θρησκευτικό φεστιβάλ της Πράγας (2008) και το 2ο βραβείο και χρηματικό έπαθλο στο Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» της Ναυπάκτου. Πρόσφατα φιλοξενήθηκε στο διεθνές φεστιβάλ Καρδίτσας.
    Από το 2007 αναλαμβάνει την διεύθυνση της χορωδίας του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης, την όποια εμφανίζει σε αρκετά ελληνικά φεστιβάλ καθώς και στην Ουγγαρία, ενώ μαζί της κατακτά την Άνοιξη του 2012 το 2ο βραβείο και χρηματικό έπαθλο στο διεθνές φεστιβάλ "Μίκης Θεοδωράκης" στην Ναύπακτο. Διευθύνει επίσης την μικτή χορωδία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου  "Ασπασία Κανατσούλη" και την παιδική χορωδία του Τροφωνίου Ωδείου Λειβαδιάς, ενώ το 2008 ιδρύει την Παιδική χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μεταμόρφωσης. Ως διευθυντής της ορχήστρας δωματίου του Α.Σ.Μ.Α. (Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Μουσικής Ανάπτυξης), με την σύμπραξη της χορωδίας του Καλλιτεχνικού εργαστηρίου "Μαρσύας", έχει παρουσιάσει έργα μεγάλων συνθετών (J. S. Bach, A. Vivaldi, A. Corelli, W. A. Mozart, F. Mendelssohn, S. Prokofiev, B. Bartοk, A. Piazzolla, Ν. Σκαλκώτα, Μ.Βάρβογλη) καθώς και έργα νέων Ελλήνων συνθετών.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Σαν σήμερα στη μουσική... Μαρία Κάλλας


Σαν σήμερα γεννήθηκε 2 Δεκεμβρίου 1923 γεννηθηκε η ελληνίδα  κορυφαία υψίφωνος και η πλέον γνωστή παγκοσμίως ντίβα της όπερας. Μαρία Κάλλας

       




Διαβάστε περισσότερα






ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
από Βικιπαίδεια
Λίγο μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα η Κάλλας, εξ αιτίας της υποβάθμισής της στη Λυρική Σκηνή και εν μέσω της πολεμικής των συναδέλφων της που την κατηγορούσαν για συνεργασία με τους κατακτητές, αποφασίζει να επιστρέψει στις Η.Π.Α. Προκειμένου να εξασφαλίσει τα εισιτήριά της δίνει μια αποχαιρετιστήρια παράσταση στην Αθήνα. Το Σεπτέμβριο του 1945 βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και ξεκινά την προσπάθεια για ανεύρεση εργασίας αρχικά στη Μητροπολιτική Όπερα, δεν καταφέρνει όμως να υπογράψει συμβόλαιο.
Εντούτοις η ακρόασή της από τον Έντουαρντ Τζόνσον, διευθυντή της Όπερας, φέρνει την προσφορά δύο ρόλων στα έργα "Φιντέλιο" του Μπετόβεν και Μαντάμ Μπατερφλάι του Πουτσίνι. Η Κάλλας απορρίπτει τους ρόλους. Δε θέλει να τραγουδήσει τον "Φιντέλιο" στα αγγλικά, ενώ αισθάνεται πολύ εύσωμη ώστε να ερμηνεύσει την αιθέρια "Μπάτερφλάι".
Η γνωριμία της με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Αρένας της Βερόνα, Τζοβάννι Τζενατέλλο την οδηγεί στην Ιταλία.