Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ο Βάντιμ Ρέπιν με την ΚΟΑ

 
Ο Ρώσος Βάντιμ Ρέπιν ένας από τους διασημότερους βιολονίστες της εποχής μας σε συνεντευξή που έδωσε στον Β. Καλαμαρά(Ελευθεροτυπία ) μεταξύ άλλων είπε ότι:
"Θα ήταν θαυμάσιο να εκινείτο ένα μαγικό ραβδί και μ' αυτό τον τρόπο να εξασφαλιζόταν ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα στη μουσική εκπαίδευση"...

Αφορμη για την συνέντευξη  η παρουσία του ως σολίστ στη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Βύρωνα Φιδετζή  που θα πραγματοποιήθεί αύριο Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, και θα παρουσιάσει παρουσιάζει έργα των Arnold Schoenberg και Ludwig van Beethoven.
Η συναυλία θα ξεκινήσει με το συμφωνικό ποίημα «Πελλέας και Μελισσάνθη», έργο 5, του Arnold Schoenberg. Ο συνθέτης του χρησιμοποιεί μία ογκώδη συμφωνική ορχήστρα και αξιοποιεί με μοναδικό τρόπο τα πλέον λεπταίσθητα ηχοχρώματα για να αποδώσει μία μυστηριώδη, σκοτεινή αλλά και έντονα δραματική εξπρεσιονιστική ατμόσφαιρα.
Η συναυλία θα συνεχιστεί με το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε μείζονα, έργο 61 του Ludwig van Beethoven. Το έργο γράφτηκε στα 1806 σε μία περίοδο καταιγιστικής δημιουργικότητας για το συνθέτη, αφού εκείνη την περίοδο έγραψε επίσης τα κουαρτέτα «Ραζουμόφσκυ», την Τέταρτη Συμφωνία, τη σονάτα για πιάνο Appassionata και το τέταρτο κοντσέρτο για πιάνο.


Βάντιμ Ρέπιν

Ο Ρώσος Βάντιμ Ρέπιν ξεκίνησε την καριέρα του ως ένα προβεβλημένο παιδί-θαύμα και έγινε διεθνώς γνωστός το 1989, όταν σε ηλικία μόλις δεκαοκτώ ετών κέρδισε τον κορυφαίο διαγωνισμό «Queen Elisabeth» στις Βρυξέλλες. Έκτοτε έχει συμπράξει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και τους σπουδαιότερους μαέστρους του κόσμου, ενώ παράλληλα αναπτύσσει έντονη δισκογραφική δραστηριότητα.

ΒΑΝΤΙΜ ΡΕΠΙΝ «Στη Ρωσία αισθάνομαι περισσότερο νευρικός» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: