Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Μπαλάντες και φάντος ,απο την Μόσχα ...στην Alfamma!


       ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΖΟΡΜΠΑΛΑ & HELDER MOUTINHO
 Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ποιοτική συνύπαρξη / σύμπραξη.




 H Mαργαρίτα Zορμπαλά, η τραγουδίστρια με τη μαγευτική φωνή σε μια μουσική αναδρομή και διαδρομή μέσα από τις χώρες, τις γλώσσες και τις κουλτούρες που βίωσε. Μόσχα, Λισσαβόνα, Αθήνα. Και ταυτόχρονα μια ξεχωριστή συναντηση επί σκηνής με τον εξαίρετο τραγουδιστή των fados Helder Moutinho.
Η σπουδαία Μαργαρίτα Ζορμπαλά, που έχει ξεχωρίσει με την πορεία της στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και τις συνεργασίες της με Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Ρίτσο, Μάνο Χατζιδάκι, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Andreas Vollenweider, Λάκη Παπαδόπουλο, καθώς και με την ιδιαίτερη ερμηνεία της στο κλασικό “ελαφρό” τραγούδι (Κ. Γιαννίδης, Αττίκ κ.ά.), βρίσκεται σε μια διαρκή δημιουργική συνάφεια με τις world μουσικές. [Στο άλμπουμ, “Στην άκρη ενός φιλιού”, έχουμε ήδη αποκρυσταλλωμένη μια ενδιαφέρουσα world όψη της Μαργαρίτας].
Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, που διακρίνεται για τις επιλεγμένες / επιλεκτικές της καλλιτεχνικές κινήσεις, συνεργάζεται εδώ, σε ένα ειδικό project, με τον κορυφαίο τραγουδιστή fado, τον Helder Moutinho.
Ο Moutinho είναι από τους ξεχωριστούς άνδρες τραγουδιστές του Fado στην Πορτογαλία. Με ισχυρή ερμηνευτική δύναμη και ζέση και συναισθηματικό βάθος στη φωνή του, ο Helder Moutinho βρίσκεται σε διαρκή καλλιτεχνική εξέλιξη – και ζήτηση. Άλλωστε είχε την ευκαιρία να μας δείξει τη μεγάλη του στόφα στις εμφανίσεις του πριν κάποια χρόνια με την Celeste Rodriguez!
Η πορεία του είναι γεμάτη διακρίσεις και η καλλιτεχνική του σύμπραξη με την Μαργαρίτα Ζορμπαλά στο Half Note Jazz Club είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά events των ημερών...

Συντελεστές

Μαργαρίτα Ζορμπαλά: τραγούδι
Helder Moutinho: τραγούδι
Ricardo Parreira: πορτουγκέζικη κιθάρα
Pedro Pinhal: κλασσική κιθάρα
Κώστας Ράπτης: μπαγιάν
Μιχάλης Πορφύρης: βιολοντσέλο
Θοδωρής Οικονόμου: πιάνο


Επιμέλεια, ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας: Θοδωρής Οικονόμου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παύλος Αγιαννίδης

8/1/2010 - 14/1/2010 
 halfnote.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: