Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

"Άτυς" του Ζαν Μπατίστ Λουλλί απο τη "Μικρή όπερα του κόσμου" στο Μέγαρο



Με τη λυρική όπερα «Άτυς» του Ζαν Μπατίστ Λουλλί υποδέχεται το 2010 η Μικρή Όπερα του Κόσμου που θα συμπράξει με το μουσικό σύνολο «Αλμαζίς». Η λυρική τραγωδία που θα παρουσιαστεί στις 8 και 9 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 12 Ιανουαρίου στο Φεστιβάλ Βόλου, είναι μια πολυεθνική παραγωγή με καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία.
«Στην όπερα ‘’Άτυς’’ η μουσική και ο λόγος γίνονται ένα. Βρίσκονται μεταξύ τους σε τέλεια ισορροπία», τονίζει ο σκηνοθέτης της παράστασης Βασίλης Αναστασίου. «Άλλωστε η όπερα στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο παρά αναβίωση του αρχαίου ελληνικού δράματος. Και ο ‘’Άτυς’’ –ένα παιχνίδι έρωτα και δύναμης - ουσιαστικά αναβιώνει συμβολικά το μύθο του Άδωνη και της Αφροδίτης».


Ο Ζαν Μπατίστ Λουλλί (1632-1687), ο αρχιτέκτονας του γαλλικού μπαρόκ, έγραψε το «Άτυς» στην πιο ώριμη περίοδο της έμπνευσής του, μετά από επιτυχημένες συνεργασίες με τον Μολιέρο και άλλους διάσημους συγγραφείς της εποχής του, έχοντας την εύνοια του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΔ΄...συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: