Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η Μαρία Φαραντούρη συναντά τον Τσαρλς Λόιντ στο Ηρώδειο

H Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη συναντάει τον σαξοφωνίστα θρύλο της free jazz Τσαρλς Λόιντ, για μια συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 4 Ιουνίου 2010. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ.
Μαζί τους θα εμφανιστούν και τρεις σπουδαίοι Αμερικανοί μουσικοί που αποτελούν το «Charles Lloyd quartet», ο πιανίστας Τζέισον Μοράν, ο μπασίστας Ρούμπεν Ρότζερς και ο ντράμερ Έρικ Χάρλαντ.
Ο Τσαρλς Λόιντ και η Μαρία Φαραντούρη συναντήθηκαν πριν μερικά χρόνια στην Καλιφόρνια, τον Νοέμβριο του 2002 όταν εκείνος παρακολούθησε τη συναυλία της στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Μπάρμπαρα.
Σε αυτή τη συναυλία θα ερμηνεύσουν συνθέσεις του Λόιντ, ενώ ο μουσικός επιχειρεί να προσεγγίσει και την ελληνική μουσική ταυτότητα μέσα από το τραγούδι της Μ.Φαραντούρη.
Το πρόγραμμα της συναυλίας μας αποτελείται από συνθέσεις του Λόιντ, που ξεκινούν από το «Forest Flower» μέχρι τις νεότερες δημιουργίες του. Η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει μερικές από τις ωραιότερες μπαλάντες του.
 Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με ένα νέο έργο ειδικά γραμμένο για τη συναυλία αυτή.
 Πρόκειται για την «Ελληνική Σουίτα» εμπνευσμένη από Ελληνικά μουσικά θέματα από την παραδοσιακή αλλά και σύγχρονη μουσική τα οποία διασκεύασε και ενορχήστρωσε ο πιανίστας και συνθέτης Τάκης Φαραζής.
Στη συναυλία συμμετέχει ο Σωκράτης Σινόπουλος.
Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε «Η µουσική µας έχει αδικηθεί»

http://trofonio-odeio.blogspot.com/2009/10/blog-post_6696.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: