Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Συναυλίες της Σταατσκαπέλε της Δρέσδης υπό τον Ζορζ Πρετρ

Ο Γάλλος αρχιμουσικός Ζορζ Πρετρ θα διευθύνει αύριο &  μεθαύριο (14,15 Μαίου 2010)στο Μέγαρο Μουσικής, την ιστορική Σταατσκαπέλε της Δρέσδης

 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει α ποσπάσματα από τις όπερες του Ρίχαρντ Στράους «Σαλώμη» και «Ο ιππότης με το ρόδο» και τη Συμφωνία αρ. 3 («Ηρωική») του Μπετόβεν. Συμμετέχουν οι υψίφωνοι Αν. Σβάνεβιλμς, Γκ. Κίμαϊερ, Μπ. Φινκ. 
 Ο Ζόρζ Πρέτρ στενός φίλος και συνεργάτης της Κάλλας, του Μπερνστάιν, του Πουλένκ,  ξεκίνησε την καριέρα του το 1946 από την Οπερα της Μασσαλίας. Εκτοτε έχει συνεργαστεί είτε στο πόντιουμ, είτε σε θεσμικές θέσεις με τα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα στον κόσμο και τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές ορχήστρες. Στα 86 του παραμένει επίτιμος αρχιμουσικός της Συμφωνικής της Βιέννης.
  H Σταατσκαπέλε της Δρέσδης δηλαδή η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Σαξονίας, είναι μια ορχήστρα που συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των συμφωνικών συνόλων σε όλο τον κόσμο. Και η οποία, η ηλικία είναι 462 ετών
 «Από παντού ακούς ότι η "Ηofkapelle" στη Δρέσδη είναι η καλύτερη στην Ευρώπη». Το σχόλιο, εν έτει 1823, ανήκει στον εξαιρετικά φειδωλό σε επαίνους Μπετόβεν.
Περισσότερα :
Ο μαέστρος που αγάπησε η Κάλλας στην Ελλάδα 
«Η διεύθυνση ορχήστρας δεν διδάσκεται» 
Στην Αθήνα με 462 χρόνια στην πλάτη της

Δεν υπάρχουν σχόλια: