Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Δισκογραφία ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ - 1.Το βαριετέ της τρέλλας- 2.Η Μοναξιά και η συντροφιά της - 3.Νύχτες υγρές


KΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ - ΤΟ ΒΑΡΙΕΤΕ ΤΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ - 2003  ΤΟ ΒΑΡΙΕΤΕ ΤΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ
μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ,ποίηση ΤΑΣΟΣ Μ


Το ΒΑΡΙΕΤΕ ΤΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ είναι η πρώτη επίσημη εμφάνιση στην δισκογραφία του Κώστα Μουστάκα, αν και έχουν υπάρξει κάποιες νεανικές εμφανίσεις πριν από πολλά χρόνια, ενώ έχουν ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσουν έργα για βιολί και έργα για πιάνο.Ελληνικοί ρυθμοί φιλτραρισμένοι μέσα από την κλασσική παιδεία του συνθέτη «ντύνουν» τα 12 τραγούδια του CD που ηχογραφήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια. Για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα του δίσκου συνεργάσθηκαν εξαιρετικοί μουσικοί εκτός από τον ίδιο τον Κώστα Μουστάκα που έπαιξε κλασσική κιθάρα. Από τα σολιστικά όργανα όργανα που ακούγονται στην ηχογράφηση ξεχωρίζουμε στα έγχορδα το βιολί και το τσέλλο και στα πνευστά το όμποε και αγγλικό κόρνο.Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Βαγγέλης Κορομιλής, Μαίρη Έσπερ και τον ηθοποιό Σταύρο Γιαγκούλη και ο ίδιος ο Κώστας Μουστάκας.Η ανάγκη και η αγωνία του μουσικού που φιάχνει και τραγουδά ο ίδιος τα τραγούδια του είναι διάχυτη σ' ολόκληρο το δίσκο που μας φέρνει στην μνήμη ακούσματα από περασμένες δεκαετίες με σύμμαχο την βιωματική ποίηση του Τάσου Μ. συνθέτουν ένα ελκυστικό και πρωτότυπο ηχογράφημα, που κερδίζει τον ακροατή με την πρώτη στιγμή.Αφιλόξενη η μουσική θάλασσα των καιρών μας! Όμως ΤΟ ΒΑΡΙΕΤΕ ΤΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ ξεκινά το μουσικό του ταξίδι με οδηγό τα λόγια του Τάσου Μ.. Ο κόσμος είναι μια απέραντη (!) κακοκαιρίαΔεν σ΄ αφήνουν να ταξιδέψεις .. Παρά μόνο με ΚΡΥΦΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ.
Αναστάσιος Μουχτερός

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ
ΤΟ ΒΑΡΙΕΤΕ ΤΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ
μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ
ποίηση ΤΑΣΟΣ Μ
Κ043
1.Το βαριετέ της τρέλλας ,2.Ονειρο ήτανε ,3.Αποχωρισμός 3.29
4.Λαθεμένες ανάγκες,5.Τσιγκινα τοπία ,6.Η στάλα της αγάπης,7. Αποχωρισμός - οργανικό
8.Κάτι δικά μου,9. Το τίμημα, 10.Ο κληρονόμος,11.Η Νέλλη ,12.Οργανικό,13.Ετσι κι αλλιώς πεθαμένος, 14.Σταύρος ,15.Οργανικό

                       ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ  Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ

Έντεκα ορχηστρικά κομμάτια περιλαμβάνει το  CD, «Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ» από τον Καθρέφτη.
Στις ηχογραφήσεις του δίσκου εκτός από την κλασσική κιθάρα που παίζει ο ίδιος, ακούγονται συνθέσεις και για πιάνο. Η κιθάρα και το πιάνο είναι τα κυρίως σολιστικά όργανα ενώ παράλληλα ακούμε ήχους από τσέλλο, όμποε, βιολί και κοντραμπάσο, που συμπληρώνουν την ορχήστρα.
Στην δημιουργία της μουσικής, που περιλαμβάνεται στο CD, συνυπάρχουν στοιχεία από την ελληνική και την κλασσική μουσική.
Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από την «ακριβή» λειτουργικότητα των μουσικών συνθέσεων και δημιουργεί στο ακροατή μία αίσθηση ηρεμίας- χαλάρωσης που τον μεταφέρει μέσα από ηχητικές εικόνες σε μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΣΚΟΥ 1.ΙNTΕRMΕDΙUM,2.ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΣ ,3.ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ,4.ΛΥΚΟΦΩΣ,5.ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ.
6.ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ,7.ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ,8.VΑLS,9.ΒΑΡΙΕΤΕ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ,10.ΠΡΟΣΜΟΝΗ
11.ΕΠΙΘΥΜΙA

ΝΥΧΤΕΣ ΥΓΡΕΣ ΣΕΙΣΤΡΟΝ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ - ΜΑΡΚΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΕΠΗΣ-ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ
Οι μουσικές εκδόσεις «Σείστρον» παρουσιάζουν την πρώτη δισκογραφική δουλειά του project Ιριδισμοί σε στίχους του πρωτοεμφανιζόμενου στη δισκογραφία Μάρκου Χαρίτου, σε μουσική κι ενορχήστρωση του συνθέτη και κιθαρίστα Κώστα Μουστάκα και με τις ερμηνείες του Μιχάλη Κακέπη και τη συμμετοχή της Μαρίζας Κωχ στο τραγούδι ‘’Ανάμεσα στους ίσκιους’’.
Οι συνθέσεις του Κώστα Μουστάκα -ατμοσφαιρικές και μελωδικές- προδίδουν τις μουσικές σπουδές του στο κλασσικό ρεπερτόριο και η κυριαρχία της κιθάρας σ’ αυτές τη μακροχρόνια ενασχόλησή του με την τέχνη αυτού του μουσικού οργάνου.

Τα τραγούδια του δίσκου… 1. Αχτίδα 2. Υπάρχουν ώρες 3. Γεύση υγρή 4. Τορόντο 5. Ανάμεσα στους ίσκιους 6. Νύχτα 7. Πράξη ανεπανόρθωτη 8. Ιριδισμοί 9. Μαινάδες 10. Ιριδισμοί ορχηστρικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: