Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

"Piano in Passion". Βασίλης Τσαμπρόπουλος

Για τον  διεθνούς φήμης πιανίστα  Βασίλη Τσαμπρόπουλο έχουμε αναφερθεί και σε άλλες αναρτήσεις  παλαιότερα, αφορμή για την σημερινή αναφορά είναι οι δυο εμφανίσεις του στο Gazarte


 Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος στο Gazarte από Δελτίο Τύπου

Για δύο Τρίτες, στις 9 και στις 16 Φεβρουαρίου 2010, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει στη μουσική σκηνή Gazarte μία μοναδική μουσική εμπειρία, από έναν κορυφαίο εκπρόσωπο της σύγχρονης πιανιστικής τέχνης στον κόσμο.
Πιανίστας και συνθέτης διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος συνδυάζει με αριστοτεχνική ευελιξία και άνεση διαφορετικά μουσικά στυλ και ιδιώματα, ξεδιπλώνοντας την μεγάλη πιανιστική του γκάμα παράλληλα με την εντυπωσιακή μουσική και συνθετική του ικανότητα.
Μέσα από τις εξαιρετικές ηχογραφήσεις του για την ECM Records, μια εταιρία σύμβολο στο χώρο της σύγχρονης μουσικής, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο προσωπικό μουσικό ύφος, αναμειγνύοντας στοιχεία κλασικής, τζαζ και έθνικ μουσικής. Είναι επίσης ο μοναδικός βραβευμένος Έλληνας καλλιτέχνης που έχει συμπεριληφθεί στο top του Billboard στην Αμερική για αρκετές εβδομάδες.
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος έχοντας στις αποσκευές του μία σπάνια για Έλληνα καλλιτέχνη μουσική πορεία στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα, έρχεται αυτό το χειμώνα στο Gazarte για δύο μοναδικές, εφ΄όλης της ύλης εμφανίσεις. Σε μία αναφορά past to present παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς δισκογραφίας του καθώς και τις καλύτερες στιγμές της δημιουργίας του για την ECM από το 2000 έως σήμερα. Μουσική έντονα ποιητική, γεμάτη πάθος και δεξιοτεχνία, με έντονη κινηματογραφική διάσταση στην αφήγησή της.
"Ένα πιάνο", όπως πρόσφατα έγραψαν οι London Times, που ηχεί σαν ολόκληρη ορχήστρα στα χέρια του Βασίλη Τσαμπρόπουλου όπου κάθε μουσική φράση ηχεί αέρινη, εξαφανίζοντας κάθε εκτελεστική δυσκολία.
Η τελευταία κυκλοφορία του Βασίλη Τσαμπρόπουλου στην ECM με τίτλο "Τhe Promise", έχει αποσπάσει θερμές κριτικές από τον διεθνή μουσικό Τύπο, έχοντας χαρακτηριστεί σαν ένα από τα καλύτερα σόλο άλμπουμ για πιάνο.
Το χειμώνα του 2010 ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος θα εμφανιστεί στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Αυστρία καθώς και σε μία μεγάλη συναυλία στη Βιέννη.
Piano in Passion... 
Ένα παθιασμένο ταξίδι στο μουσικό κόσμο του master του πιάνου Βασίλη Τσαμπρόπουλου, ενός μουσικού που το όνομά του είναι πλέον ταυτισμένο με το πιάνο...

Παίζω πιάνο με εικόνες στο μυαλό μου 


Δεν υπάρχουν σχόλια: