Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

"Κυριάκος Τζωρτζινάκης" 20 χρόνια μετά

 
Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και το μουσικό διαδικτυακό περιοδικό TaR παρουσιάζουν 
              Κυριάκος Τζωρτζινάκης: 20 χρόνια μετά
Προλογίζουν οι Νότης Μαυρουδής – Κώστας Γρηγορέας
Ο Κυριάκος Τζωρτζινάκης, υπήρξε μια σημαντικότατη προσωπικότητα για το χώρο της ελληνικής κλασικής κιθάρας. Το συνθετικό του έργο λειτούργησε ως ένα από τα ελκυστικότερα "σκαλοπάτια", για το πέρασμα του ελληνικού ρεπερτορίου του οργάνου από τη γενιά των παλαιοτέρων μεγάλων δασκάλων, στα νεότερα μουσικά ρεύματα.
Όλοι εμείς που τον αγαπήσαμε ως άνθρωπο και συνεργάτη, σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε οι καλύτεροι κριτές του έργου του. Η απήχησή του στους νεότερους από εμάς κιθαριστές και φιλόμουσους, είναι που θα το κρίνει.
Έργα του Κυριάκου Τζωρτζινάκη θα ερμηνεύσουν οι: Βιργινία Αμαριωτάκη, Animacorda, Τρίο Athenaeum, Αντώνης Δένδρου, Μπέσσυ Διαγωμά, Ανδρέας Καρακατσάνης, Δημήτρης Κοτρωνάκης, Άγγελος Μπότσης, Γιάννης Πετρίδης, Σμαράγδα Πετρίδη, Γιώργος Τοσικιάν, Αλεξάνδρα Χριστοδήμου, σε μια συναυλία-γιορτή, που φιλοδοξεί να δώσει ένα δείγμα της απήχησης του έργου του Τζωρτζινάκη “είκοσι χρόνια μετά”.
Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου "Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας  

20 χρόνια μετά ...για τον Κυριάκο Τζωρτζινάκη και σχεδόν 1 χρόνο μετά...  για τον Σπύρο Παπικινό Απίστευτο !
Στις  14 Φεβρουαρίου 2009 στην τελευταία συναυλία του λίγο πριν αναχωρήσει ο Σπύρος μας μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τον συνθέτη και φίλο του  Κυριάκο Τζωρτζινάκη και 
έπαιξε το "Ένα τραγούδι για όλους"  
Μας είπε επίσης για το άρθρο που έγραψε και δημοσιεύτηκε στο διαδυκτιακό περιοδικό ΤAR θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του συνθέτη...

 Το ''ενα τραγούδι για όλους"το  είχε παίξει πάλι σε συναυλία του Ωδείου το 1990 (Duo Επίγονος)

....  διαβάσετε  το αρθρο και ακούσετε  "Ενα τραγούδι για όλους" στο ΤΑR

Δεν υπάρχουν σχόλια: