Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Σεμινάρια πιάνου



 Το Ωδείο "Μουσικοί Ορίζοντες"  οργανώνει σεμινάριο Master-Class με τον πιανίστα D. Blumenthal στις 17-19 Φεβρουαρίου. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του Ωδείου 
O αμερικανός πιανίστας Daniel Blumenthal γεννήθηκε στη Γερμανία και άρχισε να μαθαίνει μουσική σε ηλικία πέντε ετών, στο Παρίσι.Συνέχισε τις σπουδές του στο American University της Ουάσιγκτον, στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και στη σχολή Juilliard της Νέας Υόρκης απ'όπου αποφοίτησε με διδακτορικό τίτλο σπουδών. 
Στη συνέχεια, μαθήτευσε κοντά στον Benjamin Kaplan στο Λονδίνο. Την περίοδο 1981-83 βραβεύθηκε σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς όπως αυτούς στο Σίδνευ και στο Λίντς το 1981, στη Γενεύη και στο ιαγωνισμό "Busoni" το 1982 καθώς και στο διαγωνισμό "Queen Elizabeth" του Βελγίου το 1983.Η πολυσχιδής του καριέρα περιλαμβάνει σόλο ρεσιτάλ, συναυλίες με ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου καθώς και συνοδεία γνωστών λυρικών τραγουδιστών. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει έργα μεγάλων κλασικών συνθετών αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς. Έχει παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση μια ποικιλία έργων σύγχρονης μουσικής. Έχει επίσης δώσει την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του Τρίο για πιάνο του Debussy του οποίου και έχει επιμεληθεί την έκδοση.Η πλούσια δισκογραφία του περιλαμβάνει περισσότερα από 80 άλμπουμ.
Εμφανίζεται συχνά σε ρεσιτάλ με διθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι" Barry Tuckwell, Pierre Amoyal, Jose van Dam και Marie- Nicole Lemieux. Είναι επίσης μέλος του "La Moannaie" Piano Trio.Διδάσκει στο Royal Brussels Conservatory στο Βέλγιο καθώς και στο Thy Masterclass Chamber Music Festival στη Δανία.
Περισσότερα για τον  Daniel Blumenthal στο TAR

 2. 27/03/2010 - 29/03/2010 Peter Nagy: MASTER COURSE ΠΙΑΝΟΥ στο Ωδείο Κόνταλυ


MASTER COURSE πιάνου - Σεμινάριο Παιδαγωγικής Πιάνου με τους διάσημους σολίστες και καθηγητές της Ακαδημίας Λιστ της Βουδαπέστης Péter Nagy και Rita Wagner (27 - 29 Μαρτίου 2010) στο Ωδείο Κόνταλυ.
• Σεμινάριο Πιάνου με έμφαση την Παιδαγωγική του οργάνου, για σπουδαστές με τους καθηγητές τους
• Master course Πιάνου για Πιανίστες, σπουδαστές, αποφοίτους και καθηγητές πιάνου
• Master course για Σύνολα Μουσικής Δωματίου
• Ακροατές καθ’ όλη την διάρκεια του τριήμερου σεμιναρίου
Περισσότερα: http://www.kodaly.gr/.

O Péter Nagy (Πέτερ Νάγκυ)
θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες της γενιάς του. Σπούδασε πιάνο στην Ακαδημία Μουσικής Φέρεντς Λιστ της Βουδαπέστης απ΄ όπου αποφοίτησε με τιμητική διάκριση το 1981. Πριν μερικά χρόνια έγινε διδάκτορας του ιδίου Πανεπιστημίου. Το 1971, σε ηλικία 11 ετών, κέρδισε το β΄ βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό στην Τσεχοσλοβακία ενώ το 1979 τιμήθηκε με το α΄ βραβείο στο διαγωνισμό πιάνου που διοργάνωσε η Ουγγρική Ραδιοφωνία. Η διεθνής σταδιοδρομία του άρχισε το 1977 με εμφανίσεις στη Φινλανδία, τη Γιουγκοσλαβία, τη Γερμανία, την πρώην Σοβιετική Ένωση και την Αυστρία (Ζάλτσμπουργκ, 1979). Η επιτυχημένη εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Μεντόν το 1979 τον καθιέρωσε στη Γαλλία, όπου συμμετείχε σε σειρά μουσικών εκδηλώσεων, ενώ το 1980 διακρίθηκε στη Διεθνή Συνάντηση για Νέους Καλλιτέχνες στο Μπορντώ και τη Μπρατισλάβα. Ακολούθησαν προσκλήσεις και περιοδείες σε Αυστραλία, Ιαπωνία, Φινλανδία, Αμερική, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα κ.α. Ο Πέτερ Νάγκυ έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Ουγγαρίας, την Κρατική Ορχήστρα της Ουγγρικής Ραδιοφωνίας, τη Φιλαρμονική του Ελσίνκι, την Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική του Τόκιο και τη Συμφωνική Ορχήστρα Γιομούρι. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε γνωστά διεθνή φεστιβάλ. Συνεργάζεται τακτικά με τον Λεωνίδα Καβάκο με τον οποίο έχει εμφανιστεί σε περιοδείες στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Σκανδιναβία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα. Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Πιάνου του Πανεπιστημίου Μουσικής «Φ. Λιστ» της Βουδαπέστης, επισκέπτης καθηγητής στις Ακαδημίες Μουσικής Βαϊμάρης και Στουτγάρδης. Είναι επιβλέπων του τμήματος πιάνου του Ωδείου Κόνταλυ.
Η Rita Wagner (Ρίτα Βάγκνερ)
γεννήθηκε στην Ουγγαρία και σπούδασε πιάνο στην Ακαδημία Μουσικής Φέρεντς Λιστ της Βουδαπέστης απ΄ όπου αποφοίτησε με ειδίκευση στο πιάνο και στη μουσική παιδαγωγική. Επί 15 χρόνια δίδαξε πιάνο στην Μέση Επαγγελματική Σχολή Μουσικής Béla Bartók της Βουδαπέστης. Από το 1982 είναι καθηγήτρια πιάνου και μουσικής δωματίου στην Ακαδημία Φ. Λιστ. Έχει αφοσιωθεί στη διδασκαλία του Πιάνου και την Παιδαγωγική έρευνα. Συχνά καλείται να δώσει μαθήματα, διαλέξεις στην Ουγγαρία, σε πολλές πόλεις της Ισπανίας & στη Γερμανία. 
«Η ικανότητα της στο να καθιστά κατανοητό το πνεύμα της μουσικής με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο είναι συγκλονιστική. Μπορεί να βοηθήσει με αξιοθαύμαστη υπομονή τους φοιτητές της να ανακαλύψουν την ουσία της μουσικής και να χρησιμοποιούν τα χέρια τους για την ερμηνεία των προθέσεων τους με φυσικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: