Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

" Μουσικές γάτες, μουσικοί γίγαντες και μια εγχείριση... con brio!" (φωτογραφίες)

                
Οι μαθητές οι γονείς και οι καθηγητές του Ωδείου μας είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν μια πολύ καλή συναυλία και να μάθουν για τη Μπαρόκ Μουσική και τους συνθέτες αυτής της περιόδου με ένα όμορφο πρωτότυπο μουσικοθεατρικό τρόπο. 
Η ιδέα της έμπειρης μουσικολόγου και παιδαγωγού Έφης Αβέρωφ-Μιχαηλίδου, να παρουσιάσει τη Μπαρόκ μουσική θεατρικά, με ηθοποιούς τους ίδιους τους μουσικούς που είχαν φορέσει ρούχα και περούκες της εποχής εκείνης, κράτησε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
Οι μουσικοί του Τrio OPUS (Δημήτρης Σέμσης, Αστέριος Πούφτης, Γιάννης Τσανακαλιώτης) άφησαν τη σοβαρότητα με την οποία συνήθως παίζεται η κλασική μουσική και παρουσίασαν θεατρικά με πολύ χιούμορ και κέφι γνωστά έργα των Χαίντελ, Μπαχ, Σκαρλάττι,Ταρτίνι.
Η Έφη Μηνακούλη  έπαιξε θεόρβη (ένα έγχορδο μουσικό όργανο, που υπάγεται στην υποκατηγορία των νυκτών και χρησιμοποιείται ιστορικά για να περιγράψει μια σειρά από είδη λαούτου)
Ήταν και αυτή ντυμένη με ένα φόρεμα της εποχής εκείνης και τραγούδησε ένα απόσπασμα από τον πρόλογο της όπερας «Ορφέας» του Μοντεβέρντι.
Η ευχάριστη έκπληξη  σε όλους μας ήταν στο τέλος όπου η συναυλία έκλεισε με  «εγχείριση», επί της σκηνής μια εγχείριση έτσι όπως τη φαντάστηκε ο  συνθέτης Μαρέν Μαρέν Μαραί.
Είμαστε πολυ τυχεροί! Ήταν μια υπέροχη μουσικοθεατρική παράσταση δοσμένη με κέφι και χιούμορ, παρέχοντας ουσιαστικές γνώσεις με άμεσο, και συμμετοχικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: