Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Xωρίς Xρώματα... "Πολύτονον" Νο 47

Το παρακάτω κείμενο είναι της συντακτικής ομάδας του περιοδικού της ΕΕΜ «Πολύτονον»
Editorial 47
Xωρίς Xρώματα
Aγαπητοί αναγνώστες, φίλοι και συνάδελφοι,
Κρατάτε στα χέρια σας ένα Πολύτονον ασπρόμαυρο.
Η Συντακτική Oμάδα του περιοδικού της Ένωσης Eλλήνων Mουσουργών, αποφάσισε  να κυκλοφορήσει το τεύχος 47 χωρίς χρώμα, ύστερα από τα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτηση του Mίλτου Λογιάδη από την διεύθυνση της Oρχήστρας των Xρωμάτων, αλλά και τη διαφαινόμενη οριστική διάλυσή της.
Πιστεύουμε ότι είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δηλώσουμε τη θλίψη αλλά και την αγανάκτησή μας για το κλείσιμο μίας ορχήστρας. Άλλωστε η χώρα μας δεν διαθέτει και πολλές για να εφαρμόζει τέτοιες «πολιτιστικές περικοπές».
Η ορχήστρα που ίδρυσε ο Mάνος Xατζιδάκις, έδωσε ζωντανά το στίγμα της όλα αυτά τα χρόνια,  με αξιόλογο ρεπερτόριο, ενδιαφέροντα προγράμματα, ελληνικά έργα, αλλά και τη διοργάνωση των σημαντικών παγκόσμιων διαγωνισμών «Δημήτρης Μητρόπουλος», σύνθεσης και διεύθυνσης ορχήστρας.
Υποπτευόμαστε ότι πολλοί από σάς θα σκεφτείτε:
Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν...
Είναι λοιπόν οι ορχήστρες βαρκούλες; Και οι μουσικοί; Και όλοι εμείς που συνεχίζουμε να δημιουργούμε και προσπαθούμε να εμπνεύσουμε το κοινό και τους μαθητές μας; Που παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός και η παιδεία είναι οι μόνες μας ελπίδες.
Αν αυτά κατατάσσονται στις βαρκούλες, εμείς τις βαρκούλες αγαπάμε και θα νοιαστούμε για να μη τις βουλιάξουν. Πρέπει να γνωρίζουν και αυτοί που μας κυβερνούν ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υπερασπίζεσαι αυτό που αγαπάς.
Μπορεί να φιμώνεται μία ορχήστρα αλλά εμείς, όπως και εσείς, διαθέτουμε ακόμα φωνή.
Το συγκεκριμένο τεύχος ταχυδρομήθηκε ονομαστικά και στους τριακόσιους βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων.

διαβάστε από το ΤΑR της Έφης Αγραφιώτη : ΕΔΩ "Με το (χωρίς Χρώματα) Πολύτονον στο χέρι…"

Δεν υπάρχουν σχόλια: