Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

"Μουσικός Εσπερινός'' με τον Νίκο Κυπουργό και την Ορχήστρα των Κυκλάδων

Δήλος Παρασκευή 12.08.2011
 
Μουσικός Εσπερινός 2011 
με τον Νίκο Κυπουργό  και την Ορχήστρα των Κυκλάδων 

Συμμετέχουν:Δώρος Δημοσθένους  Δημοτική Παιδική Χορωδία «Γεώργιος Αξιώτης»
 Κάθε χρόνο από το 2003 ως σήμερα, η Ένωση των Φίλων Δήλου-Ρήνειας, οργανώνει με την πανσέληνο του Αυγούστου ένα Μουσικό Εσπερινό, προσκύνημα στο ιερό νησί του Απόλλωνα. Φέτος, την Παρασκευή 12 Αυγούστου (προηγούμενη της πανσελήνου), σας καλούμε να απολαύσουμε, μαζί με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, τον  γνωστό συνθέτη Νίκο Κυπουργό με την Ορχήστρα των Κυκλάδων. 
Ο Νίκος Κυπουργός είναι ένας πολυβραβευμένος συνθέτης που έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες για περισσότερα από 50 θεατρικά έργα, και άλλες τόσες κινηματογραφικές ταινίες. Από το πλούσιο έργο του επέλεξε χαρακτηριστικά δείγματα ποικίλου μουσικού ύφους που αναδεικνύουν την πολυχρωμία της Ορχήστρας των Κυκλάδων που ίδρυσε πρόσφατα ο ίδιος στην Σύρο. 
Ζώντας στη Σύρο εδώ και 8 χρόνια ο Νίκος Κυπουργός είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει το πλούσιο μουσικό δυναμικό που υπάρχει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Όταν του προτάθηκε να διοργανώσει μια συναυλία αφιερωμένη στο έργο του, του  γεννήθηκε ιδέα της δημιουργίας ενός πολυμελούς συνόλου από κατοίκους του νησιού.  Έτσι δημιουργήθηκε η Ορχήστρα των Κυκλάδων, μια ορχήστρα που με το βάθος και την πολυφωνία της θα μπορεί να απλώνεται στο υλικό όλο και περισσότερων δημιουργών και να συνεργάζεται με γνωστούς συνθέτες και καλλιτέχνες.   
Συμμετέχουν: ο Δώρος Δημοσθένους  και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Μυκόνου «Γεώργιος Αξιώτης» (διδασκαλία Αλέξανδρος Μασμανίδης).
Τα έσοδα από την εκδήλωση διατίθενται για τους σκοπούς της Ένωσης των Φίλων Δήλου-Ρήνειας που σύμφωνα με το Καταστατικό είναι «η ηθική και υλική συμπαράσταση των προσπαθειών που αποβλέπουν στην προστασία, συντήρηση και αναστύλωση, τη μελέτη και προβολή των μνημείων της Δήλου και της Ρήνειας, που αποτελούν Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και προστατεύονται από την Unesco.»  
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και  αποκλειστικό χορηγό την Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε.
Τα καραβάκια για την Δήλο θα αναχωρήσουν από τον Δηλιανό μόλο, την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 19:15 και στις 19:45 με επιστροφή στη Μύκονο μετά την συναυλία. Το κόστος της μεταφοράς περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου.
Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε παιδιά κάτω των 12 ετών. 
Γενική Είσοδος € 30.-   
Εισιτήρια - Πληροφορίες
Delia Travel: 22890 22322
Island Mykonos Travel:  22890 23193
Sea & Sky: 22890 22853
ΚΔΕΠΑΜ: 22890 27190
Μαρλένα Γεωργιάδη:  6944 327095 
Νίκος Ασημομύτης : 6974 120069.

Δεν υπάρχουν σχόλια: