Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Χριστούγεννα... με μουσική από τη Βιέννη

  Vienna Mozart Orchestra
 
Τέσσερις μαγικές συναυλίες με βαλς και πόλκες των συνθετών της οικογένειας Στράους 
Η περίφημη Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης έρχεται τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να μας απογειώσει με τις μελωδίες και τους ρυθμούς της βιεννέζικης μουσικής.


Οι τριάντα δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας θα ξεκινήσουν το μουσικό τους ταξίδι μεταφέροντας το αθηναϊκό κοινό στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ με αυθεντικά κοστούμια και περούκες εποχής.
 Τον Μότσαρτ θα διαδεχθούν τα πασίγνωστα βαλς και οι πόλκες της οικογένειας των Στράους για να μας παρασύρουν σε ένα ρομαντικό και ονειρικό στροβιλισμό, ο Ωραίος Γαλάζιος Δούναβης, το Αυτοκρατορικό Βαλς, η Εισαγωγή της Νυχτερίδας, το πασίγνωστο Εμβατήριο Radetzky είναι μερικά μόνο από τα αριστουργήματα που θα ερμηνεύσουν οι αυθεντίες του βιεννέζικου μουσικού ιδιώματος.

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται αφενός στη μουσική ποιότητα που τη διακρίνει, αφού μαζί της συνεργάζονται μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Βιέννης, αλλά και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κοστούμια και οι περούκες εποχής σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό ενθουσιασμό και τη δεξιοτεχνία των μουσικών. Κάθε συναυλία είναι ένα μοναδικό μουσικό ακρόαμα και θέαμα, μια ανεπανάληπτη εμπειρία υψηλής αισθητικής. Οι συναυλίες της Ορχήστρας Μότσαρτ της Βιέννης πραγματοποιούνται στις μεγαλύτερες και διασημότερες αίθουσες συναυλιών της Βιέννης, και συγκεκριμένα στο Golden Hall της Musikverein, στο Wiener Konzerthaus και στο Great Hall του Hofburg (Αυτοκρατορικό ανάκτορο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: