Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

«Μουσική Προπαιδεία στο πιάνο για παιδιά 4-6 ετών»

Σεμινάριο Παιδαγωγικής Πιάνου με την Gudrun Finder

«Μουσική Προπαιδεία στο πιάνο για παιδιά 4-6 ετών»

Ένα σεμινάριο διδασκαλίας πιάνου για μικρές ηλικίες.Απευθύνεται σε δασκάλους και τελειόφοιτους σπουδαστές.Θα εφαρμοστούν θεωρητικά αλλά και πρακτικά,ιδέες της μουσικοκινητικής αγωγής, προσαρμοσμένες στο πιάνο. 

Από τη ηλικία των 4-6 χρονών, τα παιδιά μπορούν χωρίς δυσκολία να ξεκινήσουν να παίζουν πιάνο. Χρειάζονται όμως ιδιαίτερη φροντίδα επειδή δεν ξέρουν ακόμη να διαβάζουν και να γράφουν, ενώ η ικανότητα συγκέντρωσής τους είναι ακόμα περιορισμένη. Την ώρα του μαθήματος ο δάσκαλος πρέπει να δίνει χώρο στην ανάγκη του παιδιού για κίνηση και παιχνίδι. Πολλοί όροι από την θεωρία της μουσικής θα πρέπει να εξηγηθούν με εικόνες κατανοητές για την ηλικία τους. Ασκήσεις για τα δάχτυλα θα πρέπει να ταιριάξουν στα μικρά τους χέρια, ενώ ο δάσκαλος πρέπει να δίνει προσοχή στην κίνηση και την στάση του παιδικού σώματος σε σχέση με το δυσανάλογα μεγαλύτερο πιάνο. Οι ιδέες της προπαιδεία σε ένα όργανο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε μεγαλύτερα παιδιά, προσαρμόζοντάς τις ανάλογα με την ηλικία.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο  Ωδείο Kodaly  το Σαββάτο 5 Δεκεμβρίου 2009, 16.00 - 20.00 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009, 10.00 -14.00 
                               
 για την  Gudrun Finder
Η Gudrun Finder είναι πτυχιούχος πιάνου και μουσικοκινητικής αγωγής (Ρυθμική) του Πανεπιστημίου Μουσικής της Βιέννης, με δίχρονη ειδίκευση στην προπαιδεία του οργάνου (Früherziehung am Instrument). Εδώ και δέκα χρόνια ζει στην Ελλάδα και διδάσκει σε επαγγελματικές σχολές χορού και ωδεία. Έχει δεκαπεντάχρονη εμπειρία στην διδασκαλία πιάνου και μουσικοκινητικής αγωγής στην Βιέννη, στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, όπου έχει οργανώσει Σχολή Προπαιδείας στο Δημοτικό Ωδείο Αργοστολίου. Η φοίτηση είναι τριετής και περιλαμβάνει μουσικό παιχνίδι, προπαιδεία στο πιάνο και προετοιμασία για όργανο. Έχει επίσης αναλάβει την διδασκαλία στα θεατρικά πονήματα του δήμου Λειβαθούς για παιδιά δημοτικού σχολείου. Τέλος επιμελείται και συνθέτει μουσική σε παραστάσεις δραματοποιημένης αφήγησης που παρουσιάζονται σε φεστιβάλ του νομού. Από το 2004 έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης καθηγητών πιάνου σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.
περισσότερα ;  Ωδείο Kodaly 

Δεν υπάρχουν σχόλια: