Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

O Φιλανδός ΕΣΑ-ΠΕΚΑ ΣΑΛΟΝΕΝ με ΛΙΣΤ και ΜΑΛΕΡ στο Ηρώδειο

Ο Φιλανδός Έσα-Πέκα Σάλονεν και η Ορχήστρα Ρhilharmonia του Λονδίνου δίνουν συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (σήμερα 17 Ιουνίου στις 21.00, ) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.









Παρουσιάζουν το Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο του Λίστ και την Έκτη Συμφωνία του Μάλερ. Το Δεύτερο Κοντσέρτο του Λίστ έκανε πρεμιέρα το 1857 στη Βαϊμάρη, υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη, ο οποίος το αναφέρει ως «συμφωνικό κοντσέρτο».

Η Συμφωνία αρ. 6 σε λα ελάσσονα του Γκούσταβ Μάλερ, από ορισμένους αποκαλείται «Τραγική».Ωστόσο, συνετέθη σε μια ιδιαίτερα ευτυχισμένη περίοδο της ζωής του Μάλερ: το 1902 είχε παντρευτεί την Άλμα Σίντλερ και κατά τη διάρκεια της σύνθεσης της συμφωνίας γεννήθηκε η δεύτερη κόρη του.

Σολίστ στο πιάνο είναι ο διεθνούς φήμης Έλληνας μουσικός Γιάννης Βακαρέλης.


"Χαρούμενη είναι μια ορχήστρα όταν η παλαιά γενιά μουσικών μπορεί και συνυπάρχει αρμονικά με τη νέα. Αυτή η μετάβαση δεν είναι πάντοτε “ειρηνική”. Μόλις όμως επιτευχθεί, τότε η ορχήστρα είναι μια απολύτως αντιπροσωπευτική μικρογραφία μιας “καλοκουρδισμένης” κοινωνίας"Ε, λοιπόν, η Φιλαρμόνια είναι μια χαρούμενη ορχήστρα. Το Λονδίνο βέβαια είναι μια τελείως διαφορετική πόλη».

λέει ο Eσα Πέκα Σάλονεν σε συνέντευξη στην ΙΣΜΑΜ ΤΟΥΛΑΤΟΥ

Διαβάστε

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=273412&ct=4&dt=13/06/2009


Δεν υπάρχουν σχόλια: