Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

LOREENA MC KENNIT !!

H αιθέρια ερμηνεύτρια της κέλτικης παράδοσης και η τραγουδίστρια των πιο σαγηνευτικών new age μουσικών ιστοριών, Loreena McKennitt δεν θα ελθει για τις προγραματισμένες συναυλίες που θα έδινε στην χώρα μας στο Αρχαίο Ωδείο στην Πάτρα (στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πάτρας), στο θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" στην Αθήνα και στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.Δυστυχώς κάποιες αναπάντεχες και σοβαρές επιπλοκές της υγείας της μητέρας της, την αναγκάζουν να αναβάλει τις εμφανίσεις της μέχρι νεοτέρας.


H ίδια με επίσημη ανακοίνωσή της στο προσωπικό της site (www.quinlanroad.com) δηλώνει τα εξής:

«Θέλω το κοινό μου στην Ελλάδα να κατανοήσει πόση σημασία έχουν αυτές οι συναυλίες για εμένα και λυπάμαι πραγματικά για όποια αναστάτωση προκάλεσε η ακύρωσή τους. Δεν έχω καμία άλλη επιλογή από το να μείνω στο πλευρό της μητέρας μου αυτή τη στιγμή, και όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας της, ελπίζω να οριστούν νέες ημερομηνίες. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, το νωρίτερο στα τέλη του Ιουνίου, ή κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον».

Γεννημένη στον Καναδά, αλλά με Ιρλανδικές και Σκωτσέζικες ρίζες, η Loreena Mc Kennitt από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με τις μουσικές όλου του κόσμου και απορροφήθηκε από τις folk μυθικές ιστορίες από κάθε μακρινή γωνιά του πλανήτη. Σε όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης και πετυχημένης καριέρας της, έγραψε και ερμήνευσε τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από την αγάπη της για την κέλτικη μουσική και το πάθος της για τις μουσικές παραδοσιακές μυθολογίες.


Εδώ και δυο δεκαετίες, χάρη στην παραμυθένια μουσική της, τις ονειρικές συνθέσεις της και τις κρυστάλλινες ενορχηστρώσεις της, έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 14 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, να είναι προτεινόμενη για βραβεία Grammy καθώς και να αποσπάσει το βραβείο Billboard International Achievement.

Tο ιδιαίτερο μουσικό της μείγμα από στοιχεία pop,folk και ethnic απλώνεται σε 8 studio album που έχουν καταφέρει να μιλήσουν στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων ενώ η ίδια έχει υπογράψει τη μουσική επένδυση κινηματογραφικών ταινιών.Η Καναδή new age ιέρεια έχει σαγηνευτεί από την Ελληνική παράδοση και την Ελληνική ιστορία και γι' αυτό στη νέα της περιοδεία κάνει τρεις στάσεις στη χώρα μας. Η Loreena McKennitt από τις 6 έως τις 24 Ιουνίου, συνοδευόμενη από μια εκπληκτική ομάδα μουσικών θα εμφανιστεί τόσο σε υπαίθριους χώρους όσο και σε κλειστές αίθουσες συναυλιών στο Μαρόκο, την Τουρκία, το Ισραήλ, το Λίβανο, την Ουγγαρία και την Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: