Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Nuova Compagnia di Canto Popolare στην Τεχνόπολη

Οι Nuova Compagnia Di Canto Popolare, το ναπολιτάνικο σύνολο, που συστήθηκε στα '60s, με σκοπό να διαδώσει ετερόκλητες παραδόσεις της ιταλικής επαρχίας και της Μεσογείου, εμφανίζεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Italia in Piazza 2009.
Σήμερα 2 Ιουνίου 2009 και ώρα 22.00 Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα

"Italia in Piazza 2009"
Για τρίτη συνεχή χρονιά η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με τίτλο "Italia in Piazza 2009" σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, το Έλληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Γραφείο του Ιταλικού Ινστιτούτου Εξωτερικού Εμπορίου στην Αθήνα, την υποστήριξη της "Τεχνόπολις" και υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Πολιτισμού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το συγκρότημα
Οι Νuova Compagnia di Canto Popolare, Ναπολιτάνικο μουσικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60, με στόχο τη διάδοση των αυθεντικών παραδοσιακών αξιών της Καμπανίας (Νάπολη). Αποτελεί ένα “επαναστατικό” μουσικό φαινόμενο για την παραδοσιακή Ναπολιτάνικη λαϊκή μουσική, που μέχρι τότε την θεωρούσαν υποδεέστερη. Με εθνολογικές και φιλολογικές μελέτες, με το αυθεντικό τους στυλ, οι τότε νεαροί που σχημάτισαν την ομάδα Nuova Compagnia di Canto Popolare ανέδειξαν στο διεθνές μουσικό στερέωμα -με επιτυχίες σε διεθνή φεστιβάλ-, τις μουσικές παραδόσεις της πρώτης ελληνικής αποικίας στη Δύση (Κούμα-Κύμη, Νεάπολη, 750 π.Χ.).Στην “κρίση” (θα λέγαμε παρακμή) της δεκαετίας του ’80, παρέμειναν “πιστοί” στη λογική, τους σκοπούς και τη θέληση να αναδείξουν τη λαϊκή παραδοσιακή μουσική, χωρίς να συμβιβαστούν.Επανήλθαν δυναμικά το 1992 με το μουσικό άλμπουμ "Medina".'Arco-Νάπολη).

Τα μέλη του σχήματος :

Corrado Sfogli μαέστρος ιδρυτικό μέλος

Fausta Vetere τραγούδι χορός, ιδρυτικό μέλος

Michele Signore μουσικός τραγουδιστής

Carmine Bruno μουσικός, ιδρυτικό μέλος

Luigi Evangelista μουσικός

Marcello Sfogli μουσικος, ιδρυτικό μέλος

Marco Sfogli μουσικός, ιδρυτικό μέλος

Giovanni Lamagna , μουσικός, ιδρυτικό μέλος

Patrizia ,Petrone τραγούδι χορός,

Piero Claudio De Felice , Pulcinella- παραδοσιακός ηθοποιός

Massimiliano Punzo σχεδιασμός ήχου





Δεν υπάρχουν σχόλια: