Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

H Μαρία Φαραντούρη συναντά ξανά τον σαξοφωνίστα, θρύλο της τζαζ, Τσαρλς Λόιντ

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη συναντά ξανά τον σαξοφωνίστα, θρύλο της τζαζ, Τσαρλς Λόιντ για μία συναυλία αυτή τη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 9 Νοεμβρίου.



«Από τις πρώτες κιόλας νότες, αναγνώρισα στη φωνή της Μαρίας τη δύναμη και το βάθος του ανθρωπισμού που εκπέμπει. Την αγάπησα από την πρώτη στιγμή που την άκουσα. Όσο για τη μουσική που ονομάζεται τζαζ και την οποία  υπηρετώ όλη μου τη ζωή, είναι πρωτίστως η μουσική της ελευθερίας και της αναζήτησης. Πίστευα πάντα πως όταν κάτι αναζητάς, σε αναζητά κι εκείνο. Προφανώς τη φωνή της Μαρίας την αναζητούσα πάντοτε. Κι αφού η φωνή της έφερε δάκρυα στα μάτια μου, ήξερα πως βρήκα αυτό που έψαχνα».

Με αυτά τα λόγια ο Τσαρλς Λόιντ περιέγραψε την καλλιτεχνική συνάντηση του ίδιου με τη Μαρία Φαραντούρη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής. Οι δύο καλλιτέχνες ξανασυναντώνται για μία συναυλία-αποκορύφωμα της οχτάχρονης γνωριμίας τους, που το περασμένο καλοκαίρι στο Ηρώδειο οδήγησε στην πρώτη παρουσίαση του «Athens Concert».
Ο θρύλος της free jazz μάλιστα, δεν δίστασε να αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.
«Είναι τόσο πλούσιος ο ελληνικός πολιτισμός που έχει δώσει έμπνευση σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ένας τόσο μικρός πλανήτης σε ένα τεράστιο σύστημα και αν δεν μπορούμε να "χορέψουμε" όλοι μαζί σε αυτή την κρίσιμη ώρα, σε ένα βαθμό δεν θα υπάρξει καθόλου χορός. Έρχομαι στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια και έχω τεράστια αγάπη και σεβασμό για τη χώρα σας. Ακούω για την κρίση και για το πόσο υποφέρει ο κόσμος με τα οικονομικά μέτρα. Δεν πρέπει να πετάμε πέτρες σε ένα γυάλινο σπίτι. Όλοι μας πρέπει να σκεφτόμαστε και να ενδιαφερόμαστε για τα αδέλφια μας και να μην σηκώσουμε το δάχτυλο στην Ελλάδα και να την απομονώνουμε» είπε.


Στο πρόγραμμα της συναυλίας που εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς «Ειδικές Εμφανίσεις» περιλαμβάνονται εκ νέου τέσσερις συνθέσεις του Τσαρλς Λόιντ (Dream Weaver, Blow Wind, Requiem, Prayer), καθώς και ελληνικές δημιουργίες των Μίκη Θεοδωράκη, Ελένης Καραΐνδου, Νίκου Κυπουργού και Αλκίνοου Ιωαννίδη, βασισμένες σε έργα Ελλήνων ποιητών και στιχουργών (Γιώργου Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσου, Αγαθής Δημητρούκα, Λίνας Νικολακοπούλου).
Ακόμη, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με την «Ελληνική Σουίτα» σε ενορχήστρωση του Τάκη Φαραζή, η οποία βασίζεται σε μελωδίες και τραγούδια από την ελληνική παράδοση.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης».Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΔΩ για το CD  "Athens concert" "Μαγική μουσική «συνομιλία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: