Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ο «Ντον Τζιοβάννι» ζωντανά από την Οπερα Μετροπόλιταν

Νέα αναμετάδοση στο πλαίσιο του Live in HD στις 29 Οκτωβρίου

Στιγμιότυπο από τη νέα παραγωγή του «Ντον Τζιοβάνι» που θα δούμε απευθείας από τη νεοϋρκέζικη μητροπολιτική όπερα. 

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για την αναμετάδοση του «Ντον Τζιοβάνι» από τη νεοϋορκέζικη Μετροπόλιταν Οπερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η νέα παραγωγή της δημοφιλούς όπερας του Μότσαρτ θα μεταδοθεί στις 29/10 (στις 20.00) και είναι η δεύτερη του εφετινού κύκλου του πολυβραβευμένου προγράμματος Live in HD στο οποίο συμμετέχουν 55 χώρες και 1600 επιλεγμένοι πολιτιστικοί χώροι σ΄ολόκληρο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα, οι αναμεταδόσεις γίνονται με την υποστήριξη του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ που εξασφάλισε τα δικαιώματα για μία τριετία και, πέρα από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το δίκτυο των αιθουσών αποτελούν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καβάλας OSCAR, το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου και το Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ στη Βέροια.
Στην νέα παραγωγή η οποία έχει κάνει ήδη πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη αποσπώντας γενικά θετικές κριτικές, την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης έχει ο μόνιμος αρχιμουσικός της Μητροπολιτικής Οπερας Φάμπιο Λουίζι ενώ την (κλασική) σκηνοθεσία υπογράφει ο βρετανός θεατρικός σκηνοθέτης Μάικλ Γκραντέιτζ.
Ο πολωνός βαρύτονος Μάριους Κβίσιεν - επάνω στον οποίο «στήθηκε» όλη η παραγωγή - παρόλο που έχασε την πρεμιέρα λόγω τραυματισμού στη διάρκεια των τελευταίων προβών, εν προκειμένω επιστρέφει στη σκηνή και θα τον δούμε στην αναμετάδοση του προσεχούς Σαββάτου πλαισιωμένου από μια σειρά ακόμη διάσημους λυρικούς ερμηνευτές: την Μπάρμπαρα Φρίτολι, την Μαρίνα Ρεμπέκα, τον Λούκα Πισαρόνι κ. α. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: