Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

"ΣTA IXNH...TΗΣ ΝΥΧΤΑΣ...


Βαδίζοντας ...στα ίχνη της νύχτας και μέσα από πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις αναζητάμε την οργανική σχέση των δύο τεχνών, τη διπλή ευαισθησία μουσικού και λογοτέχνη, τον δημιουργικό διάλογό τους. Η Ορχήστρα των Χρωμάτων συνεχίζοντας για δέκατη χρονιά τη συνεργασία της με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη παρουσιάζει έναν ακόμα κύκλο εκδηλώσεων Λογοτεχνίας και Μουσικής υπό τον τίτλο ... στα ίχνη της νύχτας

Φέτος οι ιστορίες έχουν σαν επίκεντρο το νυχτερινό μυστήριο, κυριολεκτικά και μεταφορικά μιλώντας. Κοινός τόπος των περισσότερων τα δωμάτια ξενοδοχείων από το Παρισινό Lutetia (Αssouline) και το εγγλέζικο Μπέρτραμ (Αγκάθα Κρίστι) μέχρι το Πανδοχείο της Αλκυόνας στην αρχαία Κίνα, (Gulik) ή από την Πανσιόν της φράου Άννας στην Αλεξάνδρεια (Τσίρκας) και το Ξενοδοχείο της Βενετίας (Ντι Μωριέ) μέχρι το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο της Άνδρου, (Φ.Ταμβακάκης) που γίνεται καταφύγιο προσφύγων.

Οι μουσικοί –σολίστ της Ορχήστρας των Χρωμάτων ερμηνεύουν ζωντανά την πρωτότυπη μουσική σύνθεση των Γρηγόρη Γρηγορίου, Σάββα Τσιλιγκιρίδη, Γιώργου Χατζημιχελάκη, Θοδωρή Οικονόμου, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Νέστορα Τέιλορ, Λορέντας Ράμου, ενώ ένας ηθοποιός, κάθε φορά, αναλαμβάνει την αφήγηση της ιστορίας.
Συνεργαζόμενοι ηθοποιοί είναι οι:
Γιάννης Φέρτης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Θέμις Μπαζάκα, Μαρίνα Ψάλτη, Μηνάς Χατζησάββας, Γεράσιμος Γεννατάς, Αιμίλιος Χειλάκης, Πέμη Ζούνη, Δημοσθένης Παπαδόπουλος.Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 8:30 μ.μ. στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα, και έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009. Θα διαρκέσουν έως και τις 25 Μαΐου 2009.Την καλλιτεχνική επιμέλεια της σειράς έχει η Ιουλίτα Ηλιοπούλου.

Αύριο 27 Απριλίου θα παρουσιάσει την Λέσχη (από τις Ακυβέρνητες Πολιτείες) του Στρατή Τσίρκα.

Η Ιερουσαλήμ, οι πολιτικές μηχανορραφίες, ο αγώνας, οι φιλοδοξίες, τα όνειρα των ανθρώπων και κυρίως ο έρωτας στην δίνη Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, όπως παρουσιάζονται στο μεγάλο ψηφιδωτό των Ακυβέρνητων Πολιτειών του Στρατή Τσίρκα. Η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη παρακολουθεί τις φωνές, τα αισθήματα, τους φόβους, τις κρυφές επιθυμίες των ανθρώπων αυτής της ιδιότυπης Λέσχης.

Πρωτότυπη μουσική Σύνθεση: Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Πιάνο: Βίκυ Στυλιανού, Βιολοντσέλο: Βαγγέλης Νίνα, Φλάουτο: Μαριλένα Δωρή

Αφήγηση: Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: