Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Η ΔΥΝΑΜH του ΔΙΑΔΥΚΤΥΟΥ έσωσε τον "ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ

Το Μουσικό Εργαστήριο του Ρος Ντέιλι στην Κρήτη, θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Η μεγάλη κινητοποίηση των χρηστών του διαδικτύου για να μην κλείσει το Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» λόγω έλλειψης πόρων αποδείχθηκε αποτελεσματική. Ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης αποφάσισε, σε συνεργασία με το Δήμο Ν.Καζαντζάκης να ενισχύσει το Εργαστήριο το οποίο και θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του.

Είχαμε αναφερθεί και εμείς εκτενώς για το θέμα αυτό με την επιστολή -έκκληση του Ρος Ντέιλι (πρίν ένα μήνα περίπου στις 14/3)

Σήμερα 17/4 μια χαρμόσυνη ανακοίνωση για τη συνέχιση της λειτουργίας του ξανά από τον Ρος Ντέιλι η οποία αναφέρει:

"Με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις θετικότατες πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος. Όπως οι περισσότεροι ήδη γνωρίζετε, ο Λαβύρινθος αντιμετώπισε ένα σοβαρότατο πρόβλημα οικονομικής φύσης και αναγκάστηκε να ανακοινώσει τη διακοπή όλων των δραστηριοτήτων του και κατά συνέπεια το οριστικό κλείσιμό του. Το γεγονός ανακοινώθηκε μέσω emails , blogs κλπ και τα νέα διαδόθηκαν ταχύτατα σε όλον τον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι και οργανισμοί έστειλαν email στα αρμόδια ελληνικά κρατικά γραφεία εκφράζοντας την τεράστια δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη αυτή , και ιδιαίτερα εδώ στη Ελλάδα το θέμα πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ένα τεράστιο ξέσπασμα αυθόρμητης ανταπόκρισης του κοινού. Πραγματικά ακόμα και εγώ έμεινα έκπληκτος από το πλήθος των ανθρώπων που εξέφρασαν συμπαράσταση για το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και βεβαίως όλοι εμείς εδώ είμαστε ευγνώμονες για την συμπαράσταση αυτή διότι είχε αποτέλεσμα"Η πιο πρόσφατη εξέλιξη είναι ότι ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου, κ. Γιάννης Κουράκης αποφάσισε να ιδρύσει μια συνεργασία με στο δικό μας Δήμο (Ν.Καζαντζάκης) με σκοπό την ενίσχυση και κατά συνέπεια τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη δεδομένου ότι ο Δήμος Ηρακλείου διαθέτει πολλές δυνατότητες και ο κ.Κουράκης φαίνεται αποφασισμένος να λάβει σοβαρά υπόψιν του τα πολιτιστικά θέματα. Η πρωτοβουλία του αυτή είναι ιδαίτερα αξιέπαινη δεδομένου ότι το Χουδέτσι (όπου στεγάζεται το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος ) δεν ανήκει στην περιοχή της δικαιδοσίας του και θα μπορούσε άνετα να αδιαφορήσει για το πρόβλημα χωρίς να δεχτεί καθόλου επικρίσεις. Αντιθέτως ωστόσο, επέλεξε να προσφέρει τη βοήθεια του Δήμου του σκιαγραφώντας ένα πλατύ όραμα για τον πολιτισμό και την τέχνη στη Κρήτη γενικά και όχι μόνο στην πόλη του Ηρακλείου. Η συνεργασία αυτή έχει πολλές πιθανές προεκτάσεις οι οποίες θα συζητηθούν, θα μελετηθούν και θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Προς το παρόν αυτό που μπορούμε να ανακοινώσουμε με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι το καλοκαιρινό πρόγραμμα σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: