ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Χρήστος Ζερμπίνος (ακορντεόν) και ο Μίλτος Λογιάδης (πιάνο) ερμηνεύουν έργα των
Charlie Chaplin, Carlos Gardel, Astor Piazzolla, Luis Bacalov, Dmitri Shostakovitch. Το δεύτερο μέρος της συναυλίας αποτελείται αποκλειστικά από έργα του Μάνου Χατζιδάκι.
Πασίγνωστες μελωδίες όπως οι «Por una Cabeza», «Walzer Nr. 2», «Oblivion», «Eternally», «Il Postino», «Βαλς των Χαμένων Ονείρων», «Πορνογραφία», «Η Μπαλάντα του Ούρι», «Καλυμνιώτικο», «Έλα σε μένα» διασκευάζονται με πρωτότυπο τρόπο για ακορντεόν και πιάνο από τους δύο μουσικούς.
Ο Χρήστος Ζερμπίνος σπούδασε μουσική και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη σύνθεση με Άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο στη μνήμη Μάνου Χατζιδάκι. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 άρχισε να χρησιμοποιεί συστηματικά το ακορντεόν ως σολίστ. Με τη διπλή ιδιότητα του συνθέτη και σολίστ έχει συμπράξει με τις ορχήστρες Muchener Kammerorchester, “Sofia Soloists” of chamber Orchestra, Alea III of Boston, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, «ΚΑΜΕΡΑΤΑ» Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου, Αθηναϊκή Ορχήστρα Δωματίου, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και σύνολα Μουσικής Δωματίου. Έργα του έχουν παιχτεί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.
Ο Μίλτος Λογιάδης σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Χαλανδρίου, αποσπώντας το πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, απ’ όπου αποφοίτησε με διπλώματα διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας και δίπλωμα Meisterklasse, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο βαθμό που είχε δοθεί ποτέ από την Ακαδημία. Το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του Μάνου Χατζιδάκι, για να συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές συναυλίες και παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, έχει διευθύνει επίσης την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, την Ορχήστρα της Όπερας του Αμβούργου, την Ορχήστρα της Βασιλικής Όπερας της Δανίας, την Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μονάχου, την Ορχήστρα της Όπερας της Σόφιας, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας κ.ά. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο μάθημα Διεύθυνσης Ορχήστρας.
Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012, 20:30
Είσοδος ελεύθερη, Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου