Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Μονοπάτια της θάλασσας

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ 

 
Την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 στις 8 μμ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κερατέας ο Σύνδεσμος Πνευματικής Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «Χρυσή Τομή» και η Δημοτική Χορωδία Κερατέας διοργανώνουν μια ποιοτική συναυλία με θέμα «Μονοπάτια της θάλασσας».

Συμμετέχουν η μεσόφωνος Άννα Μουζάκη, ο πιανίστας Άρης Γραικούσης και η Βασιλεία Παπαρήγα, που θα απαγγέλει ποιήματα.

Με επίκεντρο τη θάλασσα και τον έρωτα θα παρουσιαστούν συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι («Λευκή Αχιβάδα»), του Αργύρη Κουνάδη (από τα «Σχέδια για ένα καλοκαίρι» του Γ. Σεφέρη) του Κ. Λυγνού (από τα «Έξη θαλασσινά τραγούδια» σε ποίηση του Ν. Καββαδία), καθώς και συνθέσεις των F. G. Lorca, M. DeFalla, F. Schubert, E. Grieg, F. Poulenc, A. Chatchaturjan.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης τραγούδια και συνθέσεις του αξέχαστου συνθέτη από την Κερατέα Δημ. Νικολάου, που η «Χρυσή Τομή» και ο Δήμος Κερατέας τιμούν με κάθε ευκαιρία. Είναι τα τραγούδια “Rosa gentilina”, “Ljudmila”, “Balada al pastore”.

Η συναυλία διανθίζεται και με απαγγελίες ποιημάτων του Οδ. Ελύτη («Ήλιος ο πρώτος», «Η θητεία του καλοκαιριού»), Γ. Σεφέρη («Γυμνοπαιδία»), Ζ. Κορέλλη («Για τη θάλασσα» και «Για τη Σελήνη»), Ν. Καββαδία («Αντινομία»), Γ. Σαραντάρη («Απόψε σ’ αγαπώ») κ.ά.
Η Χρυσή Τομή και η Δημοτική Χορωδία καλούν όλα τα μέλη και τους φίλους τους να παρακολουθήσουν την εξαιρετική αυτή συναυλία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: