Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Μαυρουδής εναντίον δήμων

Τις «σχέσεις ασυνέπειας από μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αθετεί σχεδόν συστηματικά τις οικονομικές υποχρεώσεις για συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις», καταγγέλλει με ανοιχτή επιστολή του προς τον Τύπο ο Νότης Μαυρουδής, σίγουρος ότι και πολλοί συνάδελφοί του θα συνυπέγραφαν τη διαμαρτυρία του.
Αφορμή παίρνει ο συνθέτης από τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Εκφράζει «την αγανάκτηση, τον θυμό, την οργή των πολλών συναδέλφων μου, συνθετών-μουσικών-τραγουδιστών, ηθοποιών, που κλείνουν συμφωνίες με τους δήμους (με τα Πνευματικά Κέντρα) για συναυλίες σε φεστιβάλ, για θεατρικές παραστάσεις κ.λπ. και οι ίδιοι οι δήμοι αθετούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αδιαφορώντας για τα χρεωστούμενα. Το δυσάρεστο είναι πως οι δήμοι και τα συμβούλιά τους προσποιούνται και πολιτικές επιλογές ("κόκκινος δήμαρχος", "πράσινος δήμαρχος") και συγχρόνως συμπεριφέρονται απαξιωτικά δίχως να λογοδοτούν πουθενά, αφήνοντας χρέη πολλών χρόνων, στερώντας από πολλούς καλλιτέχνες που συμμετέχουν τα χρήματά τους. Στην περίπτωση που κάποιος καταφύγει σε αγωγές, καταταλαιπωρείται με αναβολές, δικηγόρους και ελληνικό δημόσιο, μπαίνοντας για τα καλά σε ατμόσφαιρα ...Κάφκα».
Αν και ο κύριος Μαυρουδής επισημαίνει πως δεν αναφέρεται σε όλους τους δήμους, τονίζει ότι «όλοι οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου γνωρίζουν πολύ καλά ποιους εννοώ...».
απο Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: