Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Η Wall Street ζωντανεύει υπό τους ήχους του... Σοπέν

Η Wall Street μπορεί να μην φαίνεται σαν τον ιδανικό χώρο για τον εορτασμό της 200ης επετείου από τη γέννηση του Φρεντερίκ Σοπέν, αλλά επελέγη για την παρουσίαση έργων του ρομαντικού συνθέτη διάρκειας 200 ωρών, από εκλεκτούς πιανίστες.
Οι χρηματιστές και εργαζόμενοι του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ευχάριστα μουσικά διαλείμματα απολαμβάνοντας τα έργα του επιφανούς Πολωνού συνθέτη. 

Τα βαλς, οι μαζούρκες, οι σονάτες, τα νυχτερινά, οι σπουδές και οι αυτοσχεδιασμοί του Σοπέν θα παρουσιάζονται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ. Τέσσερα πιάνα θα είναι τοποθετημένα σε διάφορους χώρους, στα λόμπι και τους διαδρόμους του Παγκόσμιου Οικονομικού Κέντρου.

"Το μεγάλο ταλέντο του Σοπέν εστιαζόταν στην ικανότητα του να συνθέτει μουσική που είχε τεχνικές απαιτήσεις αλλά ήταν και απόλυτα αποδεκτή από το ευρύ κοινό" δήλωσε η Ντέμπρα Σάιμον καλλιτεχνική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οικονομικού Κέντρου.

Κάθε βράδυ στις 19:00, στο χώρο της κεντρικής σκηνής του Winter Garden θα ακούγονται οι ήχοι από το σόλο κονσέρτο της βιρτουόζου στο πιάνο, Κλερ Χουάντζι, νικήτριας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για έργα Σοπέν.
Το πρωί, κάθε ερασιτέχνης πιανίστας θα μπορεί να καθίσει στα πιάνα και να παίξει έργα του Σοπέν μπροστά στο κοινό.
Από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, έργα Σοπέν θα ερμηνεύουν νέοι και ανερχόμενοι πιανίστες από κορυφαίες μουσικές σχολές και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στις μουσικές σχολές περιλαμβάνονται η σχολή Julliard, του Mannes, του κολεγίου του Μπρούκλιν, του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, του Μανχάταν, της Πόλης της Νέας Υόρκης, του Stony Brook, του Rutgers, του κολεγίου Queens, του κολεγίου Ithaca, του κρατικού πανεπιστημίου Montclair και του πανεπιστημίου Shenandoah.
Τα πιάνα έχουν διαθέσει οι μεγαλύτεροι οίκοι κατασκευής μουσικών οργάνων από όλο τον Κόσμο.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: