Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Φεστιβάλ & θερινές Μουσικές Ακαδημίες μαζι με καλοκαιρινές διακοπές (Μέρος B)


(27-30/8) Θερινή Ακαδημία παλαιάς και παραδοσιακής μουσικής Αρναίας ‘09 
Στην ιστορική και πανέμορφη Αρναία, στη Χαλκιδική θα πραγματοποιηθεί από τις 27-30 Αυγούστου 2009, η θερινή Ακαδημία παλαιάς και παραδοσιακής Μουσικής.

Στόχος είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ των μουσικών που ασχολούνται ήδη ή θέλουν να αποκτήσουν μια πρώτη εμπειρία με την παλαιά μουσική (μεσαιωνική, αναγεννησιακή και μπαρόκ), είτε να γευτούν τα τοπικά μουσικά ιδιώματα από επαγγελματίες οργανοπαίχτες. Ο τρόπος παιξίματος και η δεξιοτεχνία κάθε οργάνου θα εξεταστεί με τη γνώση που είτε κληροδοτήθηκε από τη ζωντανή παράδοση, στόμα με στόμα, είτε ανακαλύφθηκε εκ νέου, μέσω της μελέτης των ιστορικών πηγών.

Ατομικά μαθήματα μουσικής, συναυλίες, διαλέξεις, εκθέσεις μουσικών οργάνων αλλά και τουριστικές δράσεις για γνωριμία της περιοχής και των εθίμων της, είναι το καθημερινό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή νέων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοργάνωση είναι της Μουσικής Σχολής του Αριστοτέλειου πνευματικού κέντρου του Δήμου Αρναίας και με την υποστήριξη της Νομαρχίας Χαλκιδικής, η θερινή Ακαδημία παλαιάς και παραδοσιακής Μουσικής, θα φιλοξενηθεί στις αίθουσες της μουσικής σχολής και του ιστορικού Δημοτικού σχολείου, ενώ η διαμονή στους ξενώνες παραδοσιακής αρχιτεκτονικής συμπεριλαμβάνεται στα δίδακτρα.

Διδάσκουν:

Βασίλης Τσοτσόλης : Μπαρόκ βιολί,
Γιώργος Ζαχαρούδης : Μπαρόκ βιολί
Μαρίνη Πεϊκίδου : Μπαρόκ βιόλα
Ιάσονας Ιωάννου : Μπαρόκ τσέλο
Δημήτρης Τίγκας : Βιολόνε
Νίκος Παναγιωτίδης : Αναγεννησιακό λαούτο, Μπαρόκ κιθάρα, θεόρβη
Φώτης Κουτσοθόδωρος : Μπαρόκ κιθάρα
Γεράσιμος Χοϊδάς : Τσέμπαλο
Γιώργος Θέμελης : Μπάσο κοντίνουο
Κωστής Παπάζογλου : Flauto dolce e traverso, Αναγεννησιακές φλογέρες
και μουσική δωματίου

Και οι :
Βασίλης Κασούρας : Παραδοσιακά νυκτά όργανα (λαούτο, ούτι, σάζι κ.λ.π.)
Κυριάκος Γκουβέντας : Παραδοσιακό βιολί

Την τελευταία μέρα, Κυριακή 30 Αυγούστου, ώρα 19.00 θα δοθεί μεγάλη συναυλία με καθηγητές αλλά και σπουδαστές της θερινής Ακαδημίας, στο νέο πολιτιστικό κέντρο, ένα θέατρο που εγκαινιάστηκε φέτος χωρητικότητας 300 θέσεων. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακό δείπνο και πολλές μουσικές εκπλήξεις.

Κόστος συμμετοχής στην θερινή Ακαδημία €200 (περιλαμβάνει διαμονή και δίδακτρα),
ενώ για την Συναυλία λήξης της Ακαδημίας (30 Αυγούστου – 19:00) €20 (παρακολούθηση συναυλίας στο Πολιτιστικό κέντρο και δείπνο).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 23720 21024 – 6932571696 & στο : arnaiamusic@mail.gr

Σύνδεσμοι:http://www.arnaia.gr ( http://www.arnaia.gr ) http://www.halkidiki.gov.gr/ ( http://www.halkidiki.gov.gr/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: