Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Η μέτζο σοπράνο Katherine Jenkins στο Μέγαρο Μουσικής

5 Φεβρουαρίου 2009

Για μία και μοναδική συναυλία θα βρίσκεται στην χώρα μας η διάσημη Βρετανή mezzo-σοπράνο Katherine Jenkins, απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

H Katherine Jenkins είναι μία από τις πιο δημοφιλείς "crossover" σοπράνο αυτή τη στιγμή. Η πιο αγαπημένη τραγουδίστρια της Βρετανίας και όχι μόνο, δίνει κάθε χρόνο εκατοντάδες παραστάσεις στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα άλμπουμ της έχουν πωλήσεις πάνω από 3 εκατομμύρια παγκοσμίως. Το πρώτο της άλμπουμ, με τον τίτλο Premiere είχε τις πιο γρήγορες πωλήσεις που είχε ποτέ άλμπουμ Mezzo Soprano, μετά τη Μαρία Κάλλας.

Παράλληλα, είναι η μοναδική ερμηνεύτρια στην ιστορία της μουσικής που κατέχει ταυτόχρονα τα νούμερα 1, 2 & 3 στο chart των κλασσικών άλμπουμ, με τα άλμπουμ Premiere, Second Nature and Living the Dream το 2005.Ανάμεσα στις πολυάριθμες διακρίσεις της συγκαταλέγονται 2 βρετανικά βραβεία κλασσικής μουσικής (Classical Brit Awards), το 2005 και το 2006.Έχει εμφανιστεί δίπλα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως ο Mo Plácido Domingo, η Kiri te Kanawa, ο Andrea Bocceli, ο Bryan Adams.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η πρώτη της εμφάνισή στην Ελλάδα, δίπλα στον Mo Plácido Domingo στην μεγάλη συναυλία που έδωσαν τον Ιούνιο του 2007 στο Παναθηναϊκό Στάδιο - Καλλιμάρμαρο. Χάρις στην εξαίσια φωνή της και την λαμπερή σκηνική της παρουσία, η Katherine Jenkins .

http://www.katherinejenkins.co.uk/

Δεν υπάρχουν σχόλια: