Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

"Γύρω απο το Καρναβάλι "στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στις 15-2-09

Την Κυριακή 15-2-09 στην αίθουσα Φίλων της Μουσικής στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ απολαυσαμε ένα γιορτινό αποκριάτικο πρόγραμμα με πολλές πολλές εκπλήξεις.
Το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών της ΚΟΑ υπο τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού αλλά και η Έφη Αβέρωφ Μιχαηλίδου η ψυχή των Κυριακάτικων πρωινών στο Μέγαρο κατάφεραν να μας ταξιδέψουν στο κόσμο της μουσικής και να ερεθίσουν την δημιουργική φαντασία των παιδιών.
Απο το 2001 παρακολουθούμε το συγκεκριμμένο πρόγραμμα
Γνωριμία με το κόσμο της Μουσικής -Κυριακή πρωί στο Μέγαρο όμως αυτό στις 15-2-09 ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.
Η ιδέα της
Έφης Αβέρωφ Μιχαηλίδου να βάλει τα παιδιά αλλά και μεγάλους να συμμετέχουν και να ανέβουν στη σκηνή ήταν καταπληκτική. Κατάφερε και αυτή αλλά και οι μουσικοί να δημιουργήσουν γιορτινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα πολύ
οικεία και προσιτή στα παιδιά...
Η παρουσίαση των χάλκινων πνευστών ήταν ευρηματική, αφού στην αρχή οι μουσικοί εμφανίστηκαν με αυτοσχέδια πνευστά όργανα με πλαστικές σωλήνες κ.λ.π.
Επίσης μας παρουσίασαν πολλά πρωτόγονα όργανα από κούφια ξύλα, κέρατα ζώων, κοχύλια και το κόρνο των Άλπεων που πραγματικά είναι ένα πολύ εντυπωσιακό όργανο (περίπου 4 μέτρα).
Μ΄αυτό ο Κώστας ο Σίσκος μελος των Χάλκινων πνευστών στο κόρνο ερμήνευσε καταπληκτικά
το Cool Horns on Fire του Peter Schurtenberger με αυτό το τεράστιο όργανο που είχε ένα απαλό γλυκό ήχο. Πολύ εντυπωσιακή επίσης η παρουσία του Ανδρέα Πυλαρινού όχι μόνο για την διεύθυνση του συνόλου αλλά και για την ερμηνεία του στο τρομπόνι του κομματιου "Θέμα και Παραλλαγές"
πάνω σε ένα παραδοσιακό ιταλικό θέμα "Καρναβάλι της Βενετίας" που έχει μεταγράψει για σύνολο χάλκινων πνευστών ο Γιάννης Σαμπροβολάκης.
Τέλος το πιο όμορφο για μας και τα παιδιά ήταν η εμφάνιση σε μεγάλη οθόνη των ζωγραφιών τους
μερικών όταν παιζόταν το Καρναβάλι των ζώων του Saint-Saens και των υπολοίπων στο τέλος όλες μαζί.
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα :
(Στην παράσταση έγινε μια αλλάγή στη σύνθεση "Ο μικρός νέγρος" του C.Debussy, αντεκατεστάθη με τη μουσική που ακούγεται στις παραστάσεις του Καραγκιοζη μια μουσική χαρούμενη και οικεία που είχαν την ευκαιρία να την διευθύνουν και παιδιά παίζοντας ουσιαστικά ένα παιχνίδι με το σύνολο.)


Δεν υπάρχουν σχόλια: