Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

"¨Ηχων ακρΌασις"


 
Πρόσκληση
απο την καθηγήτρια και συνεργάτιδα του Τροφώνιου Ωδείου Ελένη Σκάρκου  υπεύθυνη για τον Κύκλο Μουσικής "'Ηχων...ακρΌασις"του Πολιτιστικού κέντρου Δήμου Ηλιούπολης

 "Σας προσκαλώ στις συναυλίες του κύκλου "¨Ηχων ακρΌασις" του Πολιτιστικού  Κέντρου του Δήμου Ηλιούπολης.Για τέταρτη χρονιά, το Πολιτιστικό Κέντρο  διοργανώνει τον κύκλο "Ήχων Ακρ-Όασις. Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχει  ενεργά και η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.
Η συνεργασία αυτή, γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας διάδοσης και  προώθησης της σύγχρονης μουσικής σε  καινούργιους χώρους και ακροατήρια.Στον φετινό κύκλο,  προγραμματίζονται  τρεις συναυλίες, οι οποίες  παρουσιάζονται συνοπτικά πιο κάτω:


Κυριακή 15 Νοεμβρίου, ώρα 19:30

 Το μουσικό σύνολο  Ergon Ensemble, αποτελούμενο από τους
Γιώργο Παναγιωτίδη - βιολί, Κώστα Παναγιωτίδη - βιολί,  Ali  Basekmezler - βιόλα,
Δημήτρη Τραυλό - τσέλο και Ai Motohashi - Σιδέρη -  πιάνο,
θα ερμηνεύσει έργα  B. Britten, A. Webern, A. Shoenberg ,και G. Ligeti


Tο «Ergon Ensemble» - το Μουσικό Σύνολο των νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε στο Φεστιβάλ Παξών, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ακαδημία του Ensemble Modern της Φραγκφούρτης – ερμηνεύει έργα σταθμούς της σύγχρονης μουσικής.Το Ergon, στηρίζεται σε ένα βασικό πυρήνα μουσικών, και υποστηρίζεται, ανάλογα με το project, από μεγάλο αριθμό ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών, που ειδικεύονται στη νέα μουσική και σχηματίζουν ένα ιδιαίτερα ευέλικτο σύνολο.
Σκοπός του είναι η παρουσίαση και προώθηση των αριστουργημάτων της σύγχρονης μουσικής, αλλά και του πρόσφατου διεθνούς ή ελληνικού ρεπερτορίου. Οι προσπάθειές του στοχεύουν στην αναζήτηση και εξερεύνηση των εκφραστικών δυνατοτήτων της μουσικής του καιρού μας, μέσα από υψηλού επιπέδου εκτελέσεις και ακρίβεια ερμηνείας, που αποτελούν ουσιαστική προδιαγραφή της ύπαρξής του. Στις άμεσες προτεραιότητες του συνόλου, πέραν των συναυλιών, είναι η δισκογραφία, η εκπαιδευτική δραστηριότητα, και η συνεργασία σε παραγωγές με συνδυασμό άλλων μορφών τέχνης όπως ο Χορός, το Μουσικό Θέατρο και Πολυμέσα.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ώρα 19:30

Αφιέρωμα στον «Κλασικό» Μίμη Πλέσσα  Η σοπράνο  Άρτεμις  Μπόγρη  και  ο  πιανίστας  Ανδρέας Ζαφειρόπουλος θα   ερμηνεύσουν έργα του, παρουσιάζοντας   το πολύπτυχο μουσικό
 

Τη συναυλία θα κλείσει ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας στο πιάνο, ερμηνεύοντας  συνθέσεις του και αυτοσχεδιάζοντας σε  τζαζ. H συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ώρα 19:30

 ..και η Τζοκόντα χαμογελά ξανά» είναι ο τίτλος της τρίτης συναυλίας, με το  «κουαρτέτο των αισθήσεων και  παραισθήσεων Qua’SH».

Οι Θόδωρος Κοτεπάνος   -  πιάνο,  Πάνος  Δημητρακόπουλος - κανονάκι,
Κώστας  Ράπτης - μπαγιάν (ακορντεόν κοντσέρτου)
και Γιώργος Αρνής - κοντραμπάσο,
σε έναν ανέκδοτο συνδυασμό τεσσάρων ετερόκλητων” οργάνων, θα ερμηνεύσουν  έργα από το θέατρο, το μπαλέτο, και τον κινηματογράφο  του Μάνου Χατζηδάκι και των επιγόνων του M. Kamen, N. Piovani και R. Aubry.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: