Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΑΝΟΥ- 4 χέρια με την ΕΦΗ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ


 Πιάνο - 4 χέρια
  Σεμινάριο για σπουδαστές όλων των επιπέδων και για τους νέους δασκάλους πιάνου 
στο ΩΔΕΙΟ  Φ.ΝΑΚΑΣ 


Στο σεμινάριο διδάσκει η Έφη Αγραφιώτη, Σολίστ, συγγραφέας, παιδαγωγός, παραγωγός επί σειρά ετών εκπομπών του Τρίτου προγράμματος της ΕΡΤ, αρθογράφος του περιοδικού Πολύτονον της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και του διαδικτυακού περιοδικού TAR

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την πλούσια εργογραφία ενός σχετικά υποτιμημένου πιανιστικού συνδυασμού, που αξίζει τον κόπο να πλησιάσουμε και να γνωρίσουμε, καθώς, εκτός του μουσικού του ενδιαφέροντος παρουσιάζει μεγάλη και πολυσήμαντη εκπαιδευτική αξία. Οι συμμετέχοντες θα ασκήσουν το έργο με το οποίο θα συμμετάσχουν, αλλά παράλληλα θα διδαχθούν τεχνικές και ασκήσεις του ανσάμπλ με σκοπό να αποκτήσουν εμπειρία απαραίτητη για να παίζουν πιάνο 4 χέρια. Επειδή θα χρειαστεί σχετική παράλληλη προετοιμασία των συμμετεχόντων συνεργατών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους, προκειμένου να έχουν το χρόνο να μελετήσουν από κοινού.

Η Έφη Αγραφιώτη θα προτείνει κομμάτια για 4 χέρια σε όσους το επιθυμούν, αναλόγως των τεχνικών τους δυνατοτήτων. Οι ενδιαφερόμενοι που θα εγγραφούν χωρίς συνεργάτη, θα μπορέσουν να παίξουν στο σεμινάριο με άλλον συμμετέχοντα, αρκεί να εγγραφούν και να το δηλώσουν εγκαίρως. Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και ακροατές.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από 18 έως και 20 Δεκεμβρίου σε χρόνο ανάλογο με τον αριθμό των συμμετεχόντων (τουλάχιστον 5 ώρες ανά ημέρα).
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με συναυλία των συμμετεχόντων.
περισσότερες  πληροφορίες

Για την Έφη Αγραφιώτη 
 Η Έφη Αγραφιώτη γεννήθηκε το 1955 και μελέτησε πιάνο και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο. Παρακολούθησε ανώτερους κύκλους σπουδών στη Μόσχα, το Βερολίνο, τη Γενεύη και τη Λοζάννη, σεμινάρια στο Μόναχο, τη Σιένα, και τη Ζυρίχη. Παράλληλα σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και αργότερα, στη Γενεύη, Ιστορία Τέχνης. 
Έχει ηχογραφήσει τρεις δίσκους βινυλίου και τρεις δίσκους ακτίνας με ελληνική μουσική για πιάνο.
Ως σολίστ παρουσίασε έργα για πιάνο Ελλήνων συνθετών σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ασχολείται επί τριάντα χρόνια με την μελέτη και την παρουσίαση της ελληνικής μουσικής και έχει παίξει έργα ελλήνων συνθετών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Ως συγγραφέας έγραψε δύο βιβλία για το Πιάνο και μια μονογραφία με τίτλο Αριστοτέλης Κουντούρωφ που κυκλοφορούν από τον εκδοτικό Οίκο Παπαγρηγορίου Νάκας και πρόσφατα το βιβλίο Η Μουσική δεν είναι Γένους Θηλυκού; που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δρόμων. Υπήρξε για είκοσι χρόνια συνεργάτρια του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ.
Παράλληλα με τη μουσική και σολιστική δραστηριότητα ασχολείται με την διδασκαλία του πιάνου και συνεργάζεται με το περιοδικό Πολύτονο της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών και το Διαδικτυακό Περιοδικό Τar.

Τα βιβλία που έχει εκδώσει...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: