Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Πρόσκληση για ακροάσεις...


To TΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ προσκαλεί παιδιά και εφήβους από 9 έως 19 χρόνων για να στελεχώσουν την Παιδική –Εφηβική Χορωδία του Ωδείου και να συμμετάσχουν στις εμφανίσεις της .

Η Παιδική –Εφηβική Χορωδία ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ λειτουργεί από πέρσι υπό τη διεύθυνση -διδασκαλία του μαέστρου Νίκου Καριώτη . Περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό της έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών διαφόρων εποχών και συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ωδείου και άλλων φορέων.
Οι ακροάσεις γίνονται κάθε Παρασκευή στις 6μ.μ .στο Τροφώνιο Ωδείο - Μπουφίδου 39 (Πληροφορίες στα τηλ. 2261087570 ,22621027437, 6976861410)

Λίγα βιογραφικά στοιχεία του συνθέτη , καθηγητή Ανώτερων Θεωρητικών και μαέστρου της Χορωδίας του Τροφώνιου Ωδείου Νίκου Καριώτη



ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΙΩΤΗΣ (Τίτλοι σπουδών:•Πτυχίο Αρμονίας •Πτυχίο Αντίστιξης •Πτυχίο Φυγής,•Δίπλωμα Σύνθεσης )
Το 1985 ιδρύει το «Χορωδιακό Εργαστήρι Μεταμόρφωσης» με το οποίο εμφανίζεται σε πλήθος χορωδιακών συναντήσεων και φεστιβάλ τόσο στην Αθήνα όσο και σε διάφορες επαρχιακές πόλεις .
Το 2000 συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας αποσπώντας εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία και το 2009 στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», όπου κατακτά τη δεύτερη θέση.
Από το 1999 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής καθώς και αρχιμουσικός της ορχήστρας δωματίου του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Μουσικής Ανάπτυξης. Με τη σύμπραξη της ορχήστρας του Α.Σ.Μ.Α. και του Χορωδιακού Εργαστηρίου, το οποίο έχει μετονομαστεί σε «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ΜΑΡΣΥΑΣ» παρουσίασε τα τελευταία έτη μεγάλα και μνημειώδη έργα για σολίστ, χορωδία και ορχήστρα, όπως το μοτέτο «Jesu meine Freude» του J.S.Bach, την Καντάτα Νο 22 του ίδιου συνθέτη, τον ύμνο «Hör mein Bitten» του Mendelssohn, την Gloria του A. Vivaldi, τη λειτουργία σε Sol μείζονα και το μοτέτο «Ave verum corpus» του W.A.Mozart κλπ, σε γνωστές Αθηναϊκές αίθουσες («Παρνασσός», «Γερμανική Εκκλησία», κλπ).
Με το χορωδιακό εργαστήρι έχει παρουσιάσει πλήθος έργων του χορωδιακού ρεπερτορίου από τον 16ο αιώνα έως και τη σύγχρονη εποχή.
Την Άνοιξη του 2005 καλείται και συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής του Loretto της Ιταλίας διευθύνοντας τη χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «ΜΑΡΣΥΑΣ», ενώ τον Ιούλιο του 2007 συμμετέχει με την ίδια χορωδία στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ του Cantonigros στην Ισπανία.
Στις 10/06/2005 διευθύνει τη χορωδία «ΜΑΡΣΥΑΣ» και την ορχήστρα του Α.Σ.Μ.Α. σε έργα A. Vivaldi στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου στα πλαίσια των θερινών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου. Το Σεπτέμβριο του 2005 διευθύνει τη Χ. Γιαννακοπούλου και την ορχήστρα του Α.Σ.Μ.Α. στα πλαίσια των Αισχύλειων 2005 του Δήμου Ελευσίνας σε έργα Prokofiev, Bartók, Piazzolla, Σκαλκώτα κ.ά.
Το Νοέμβριο του 2008 διευθύνει τη χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «ΜΑΡΣΥΑΣ» στο Διεθνή διαγωνισμό χορωδιών της Πράγας κατακτώντας ασημένιο μετάλλιο και υψηλή θέση στη γενική κατάταξη.
Από το 2007 αναλαμβάνει τη διεύθυνση της χορωδίας του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης, ενώ το 2008 ιδρύει την Παιδική Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μεταμόρφωσης. Από το σχολικό έτος 2008-09 είναι καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών και μαέστρος της παιδικής – εφηβικής χορωδίας του Τροφώνιου Ωδείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: