Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Συναυλία των ΙSKRA μετά απο 24 χρόνια!


                                                Φωτο: Απόστολος Κόκλας
 24 χρόνια μετά οι Lynch, Φακανάς, Φαραζής και Τουλιάτος ενώνονται και πάλι στο ISKRA για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να επαναπροσδιορισθούν οι νεότεροι.
Δεν πρόκειται για συναυλίες νοσταλγίας. Δεν ταιριάζει η νοσταλγία στο συνεχώς ανήσυχο πνεύμα των τεσσάρων μουσικών που, άλλωστε σήμερα διαγράφει ο καθένας εξαιρετικά δημιουργική και πρωτοποριακή πορεία. Απλά, επιθυμούν να ξαναπαίξουν τη μουσική που οι ίδιοι δημιούργησαν προσθέτοντας της την 24χρονη εμπειρία τους, έτσι ώστε να παρουσιάσουν τη νέα της εικόνα.
 
 
ISKRA Reunion   6 Ιουνίου 2013, 21:30
Γενική είσοδος: 15€ Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.
Το 1984 ήταν μια εποχή όπου στην Ελλάδα δεν συνέβαινε τίποτα στο χώρο της δημιουργικής νέας Jazz και Fusion μουσικής μέχρις ότου τέσσερεις νέοι και πολλά υποσχόμενοι μουσικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν το Jazz-Fusion γκρουπ των ISKRA!! Oι γνωστοί σήμερα πλέον, David Lynch, Γιώργος Φακανάς, Τάκης Φαραζής και Νίκος Τουλιάτος, χωρίς να το καταλαβαίνουν, άλλαζαν την εικόνα της Jazz στη χώρα μας και γίνονταν προπομποί πολλών νέων μουσικών που δρουν σήμερα και που οι ISKRA αποτελούν γι’ αυτούς το πρώτο τους ερέθισμα η το φορέα που άνοιξε το δρόμο σε κοινό και μουσικούς.

Έτσι από το 1984 έως το 1988 οι ISKRA έκαναν πολλές συναυλίες στην Ελλάδα, έπαιξαν στο εξωτερικό, ηχογράφησαν δύο πρωτοποριακούς δίσκους – A NEW DAY και PARASTASIS- έπαιξαν σε αναρίθμητα φεστιβάλ, συνεργάστηκαν με το Εθνικό Θέατρο αλλά και έπαιξαν σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Καθοριστική ήταν η συμβολή τους στην ανάμιξη των αυτοσχεδιαστικών στοιχείων με την τραγουδιστική φόρμα του δημιουργικού Ελληνικού τραγουδιού. Το Ελληνικό κοινό άκουγε για πρώτη φορά μέσα σε τραγούδια και μουσική καταξιωμένων συνθετών και τραγουδοποιών (Σφέτσας, Μικρούτσικος, Καραίνδρου κλπ.) σόλος από τύμπανα, μπάσο, σαξόφωνα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, καθιστώντας έτσι για πρώτη φορά στην Ελληνική πραγματικότητα τον μουσικό-εκτελεστή ισότιμο με τους τραγουδιστές. Μέχρι και σήμερα εκτελούνται πασίγνωστα τραγούδια με τη φόρμα που τους προσέδωσαν οι ISKRA.
Τους ISKRA αποτελούν οι:

Δεν υπάρχουν σχόλια: