Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Νέο τεύχος "Πολύτονον Νο 56"

Κεντρικό θέμα του τεύχους η Εθνική Λυρική Σκηνή. Στο εξώφυλλο φωτογραφία από την παράσταση στη Βαρβάκειο αγορά. Συνεντεύξεις με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Μύρωνα Μιχαηλίδη (από τον Κ. Λυγνό) και την διευθύντρια της νεοσύστατης Παιδικής Χορωδίας της Λυρικής, Μάτα Κατσούλη (από την Μ. Χ. Κριθαρά). Η Γεωργία Καλοδίκη γράφει για τους Έλιοτ Καρτερ και Τζόναθαν Χάρβεϊ και ο Κ. Λυγνός για τον Ραβί Σακνάρ. (Όλοι τους που έφυγαν μέσα στο προηγούμενο δίμηνο.)
Στο Editorial η ανακοίνωση της έναρξης λειτουργίας της ιστοσελίδας του περιοδικού και στις Ειδήσεις – Σχόλια, πρώτο θέμα, η έρευνα που γίνεται σε συνεργασία με το διαδικτυακό TaR.
Στην υπόλοιπη ύλη, επετειολόγιο συνθετών του 2013, το πρώτο μέρος του άρθρου για το ρόλο των ηχογραφήσεων στη μουσική πρόσληψη και πρακτική και ανταπόκριση του Κώστα Τσούγκρα από της Διεθνείς Ημέρες Σύγχρονής Μουσικής, που φέτος έγιναν στο Βέλγιο.
Συνεχίζονται η Ιστορία της Jazz του Άγγελου Γαβριήλ (11η συνέχεια), η Ιστορία της Ηλεκτροακουσικής Μουσικής του Θοδωρή Λώτη (3η συνέχεια), ενώ με τη δημοσίευση της τελευταίας,

 11ης συνέχειας, ολοκληρώνεται η έρευνα του Θωμά Ταμβάκου για τους έλληνες συνθέτες που έχουν γράψει για εκκλησιαστικό όργανο.
Στις παρεμβάσεις των αναγνωστών, μία «κριτική της κριτικής» του Φ. Τσαλαχούρη και δύο επιστολές.
Όπως πάντα οι μόνιμες στήλες:
Ημερολόγιο – Επιλογές εκδηλώσεων, Εκδηλώσεις Εξωτερικού, Πολιτιστικό Παρατηρητήριο, Σεμινάρια, Διαγωνισμοί και Διαλέξεις, Βιβλιοπαρουσίαση και νέες ελληνικές κυκλοφορίες cd.
Καλή ανάγνωση!

 Πηγή: https://www.facebook.com/pages/Polytonon-EEM/135175269841906

Δεν υπάρχουν σχόλια: