Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

«ΤΡΙΑ ΣΥΝ ΕΝΑ …ΧΡΕΗ!!!» Μια διαφορετική συναυλία από μια διαφορετική ορχήστρα.

αναδημοσίευση απο το ΤΑR
Πολύς ο λόγος τον τελευταίο καιρό για κάθε είδους χρέη. Χρέη κρατικά, χρέη ατομικά, χρέη οικογενειακά, μα πάντα οικονομικά! Μόνο για το ηθικό χρέος δε γίνεται πια λόγος. Πολύς επίσης ο λόγος για επικείμενη πτώχευση που πλησιάζει αδυσώπητα σε κάθε επίπεδο. Μονάχα για την πνευματική πτώχευση δεν γίνεται λόγος πια, καθώς απ’ ότι φαίνεται βρισκόμαστε ήδη από καιρό κοιμώμενοι στις ανοιχτές αγκάλες της.
Ως τώρα γνωρίζαμε ορχήστρες που σαν εταιρίες, σαν οργανισμοί που μετέχουν της παραγωγικής διαδικασίας βασίζονταν σε επιχορηγήσεις ή συνδρομές των τακτικών εραστών της μουσικής τέχνης. Να όμως, που τα πράγματα δεν έχουν μόνο μία διάσταση. Ο τίτλος μιας διαφορετικής συναυλίας: «Τρία συν ένα …χρέη!!!» στάθηκε αφορμή για την παρουσίαση της άλλης αυτής διάστασης, αλλά και για τη συνέντευξη που ακολουθεί.
Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ή αλλιώς ΑΣΟΝ προγραμματίζει για την Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Aula της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μια συναυλία γεμάτη …χρέη! Χρέη όμως όχι οικονομικά, ούτε υλικά, αλλά μονάχα ηθικά και συνειδησιακά.

Θα παρουσιαστούν τα έργα:
«Ταφή», νεανικό έργο του Δημήτρη Μητρόπουλου, «Κονσερτίνο για τρομπόνι και ορχήστρα εγχόρδων», του Lars- Eric Larsson, με σολίστα, στην πρώτη του εμφάνιση, το νέο τρομπονίστα Ανδρέα Κολπονδίνο, «Αποχαιρετισμοί» - αναφορά στο Γαμήλιο Εμβατήριο του Mendelssohn (α’ Παγκόσμια Εκτέλεση) της νέας και ήδη πολυβραβευμένης συνθέτριας από τη Θεσσαλονίκη Λίνας Τόνια και η περίφημη «Πρώτη Δωδεκανησιακή Σουίτα» του Γιάννη Κωνσταντινίδη. Θα διευθύνει ο νέος μαέστρος Αλέξανδρος Διαμαντής.
Η συναυλία αποτελεί «βήμα»: νέος μαέστρος, νέος σολίστ, νέα συνθέτρια, νέο έργο. Τίτλος και περιεχόμενο συμβολίζουν το τριπλό χρέος της ορχήστρας προς τους νέους μουσικούς και τη στήριξη τους, προς την λόγια μουσική και την καλλιέργεια της καθώς και προς τη μνήμη των σπουδαίους Ελλήνων μουσικών του παρελθόντος.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ εύσχημα και διακριτικά θα ζητηθεί από τους ακροατές η προαιρετική οικονομική συνεισφορά για την κάλυψη των εσόδων της συναυλίας.

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: