Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Το ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!

Πώς βρέθηκα στην Καμεράτα? Μια συναρπαστική ιστορία 

Οι μαθητές οι καθηγητές και οι γονείς του ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το "συναρπαστικό ταξίδι ενός βιολιού του 19ου αιώνα, που 200 χρόνια μετά την κατασκευή του κατάφερε να φτάσει στην Καμεράτα", γιατί θα βρεθούν το πρωί της Κυριακής 30 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .
 Η ξεχωριστή αυτή μουσική εκδήλωση  με τον τίτλο: «Πώς βρέθηκα στην Καμεράτα; Μια συναρπαστική ιστορία!» είνα ενταγμένη στο πλαίσιο της δημοφιλούς εκπαιδευτικής Σειράς «Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο».
Περιλαμβάνει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και φέρει την υπογραφή της έμπειρης μουσικολόγου Έφης Αβέρωφ-Μιχαηλίδου, η οποία εδώ και χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει όλες τις εκδηλώσεις της Σειράς.

Aναλυτικά
     " Πώς βρέθηκε ένα ιταλικό βιολί;  Μarconcini στην Καμεράτα;"
 Η συναρπαστική ιστορία ενός βιολιού του 19ου αιώνα, που η τύχη το έφερε να ταξιδέψει σε πολλές χώρες, να αλλάξει χέρια μέσα στα χρόνια, για να βρεθεί ύστερα από περιπέτειες διακοσίων ετών κοντά μας και να μας συγκινεί με το εξαίσιο ηχόχρωμά του.
Από τα χέρια του κατασκευαστή του, ο οποίος το πούλησε σε ένα βιολονίστα, και ύστερα από περιπέτειες διακοσίων ετών, η τύχη έφερε το ιταλικό βιολί Marconcini του 19ου αιώνα στην Καμεράτα- Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και συγκεκριμένα στα χέρια μίας μουσικού της Καμεράτα: της βιολονίστας Τζουλιέτα Αβετιάν.
Η αρμενικής καταγωγής βιολονίστα θα ερμηνεύσει επί σκηνής αποσπάσματα από δημοφιλή έργα προερχόμενα από διαφορετικές χώρες και περιόδους της μουσικής.
Τη σολίστ πλαισιώνει η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την οποία θα διευθύνει από το αναλόγιο ο Σέρτζιου Ναστάσα, πρώτο βιολί της ορχήστρας.
Η Καμεράτα θα ερμηνεύσει έργα
Πάχελμπελ, Βιβάλντι, Μότσαρτ, Μπραμς, Τσαϊκόφσκι, Μπρίτεν, Μπάρτοκ και Ντβόρζακ..
H παρουσίαση θα γίνει απο την Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου και τη Νεφέλη Λιούτα

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής) ώρα έναρξης 11.30π.μ)
(αναχώρηση από το Ζάππειο (τράπεζα Eurobank) 8.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: