Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

"Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Σχολικές Ομάδες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση"


Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση είναι ο νέος τόπος πολιτισμού για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά και τα γράμματα. Αποστολή μας είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση για τα παιδιά και η διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.
Μία από τις προτεραιότητες της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών είναι να σχεδιάσει και να προσφέρει προγράμματα που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στα σχολεία, είτε αυτά σχετίζονται με τα εικαστικά, είτε με το θέατρο και το χορό, είτε με τη μουσική, θα είναι άμεσα συνδεδεμένα με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Στέγης.

Εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τη μουσική
Στον τομέα της μουσικής, για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2011, έχουν σχεδιαστεί επιλεκτικά οι τελικές πρόβες συγκεκριμένων μουσικών παραστάσεων, έτσι ώστε αυτές να είναι ανοιχτές ειδικά για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για να κατανοήσουν οι μαθητές πώς λειτουργεί μια Ορχήστρα, πώς λειτουργεί ένα μουσικό σύνολο, ποια είναι τα διαφορετικά όργανα που αποτελούν αυτό το σύνολο, ποιος είναι ο ρόλος του μαέστρου κλπ., θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις τελικές γενικές πρόβες πριν από τις επίσημες παραστάσεις της ορχήστρας Καμεράτα με Όργανα Εποχής, που όλες με τον ένα ή τον άλλον τρόπο έχουν σχέση με την Ελληνικότητα ως έννοια. Επίσης, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να συνομιλήσουν με τους συντελεστές της παράστασης (μουσικούς και μαέστρο).

«Georg Benda: Μήδεια – Joseph Haydn: H Έκπληξη»
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, 10:00-12:00 π.μ.*
Η Καρυοφιλιά Καραμπέτη, από τις πιο σπουδαίες σύγχρονες θεατρικές Μήδειες, δίνει νέα πνοή στο έργο του Γκέοργκ Μπέντα και η Καμεράτα με Όργανα Εποχής μας φέρνει πιο κοντά στο συμφωνικό ήχο του 18ου αιώνα, με ένα έργο έκπληξη από τον Joseph Haydn.

«Mozart... εις διπλούν»
Τρίτη 5 Απριλίου & Τετάρτη 6 Απριλίου, 10:00-12:00 π.μ.
Μαγευτικοί ήχοι από όργανα της εποχής του Μότσαρτ συναντώνται με τις φωνές δύο Ελληνίδων σοπράνο σε έργα εμπνευσμένα από αρχαιοελληνικούς μύθους: άριες από τις όπερες Ανδρομέδα και Άλκηστη.

«Ο Fabio Biondi και η γοητεία του ιταλικού μπαρόκ»
Κυριακή 22 Μαΐου, 10:00-12:00 π.μ.*
Το δοξάρι ενός από τους μεγαλύτερους βιολονίστες της εποχής μας συναντά τα μπαρόκ δοξάρια της Καμεράτα με Όργανα Εποχής. Ο Φάβιο Μπιόντι για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
* Για σχολικές ομάδες της Αττικής που θα οργανώσουν επίσκεψη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το Σαββατοκύριακο, αλλά και για σχολικές ομάδες της επαρχίας που επιλέγουν να επισκεφτούν την Αθήνα το Σαββατοκύριακο.
περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: