Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

"Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum : Eνα λουλούδι στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας"

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

Μία επίσκεψη και ένα λουλούδι στο άγαλμα της Μαρίας Κάλλας και την ανάρτηση μηνύματος στο Διαδίκτυο, προτείνει το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum για την επέτειο των 33 χρόνων από τον θάνατό της, σήμερα Πέμπτη, αφού φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί, ελλείψει χρηματοδότησης, η καθιερωμένη συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη της Ελληνίδας ντίβας.

Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum-  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Για πρώτη φορά μετά από 32 συνεχή χρόνια το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ματαιώσει το Ρεσιτάλ του διάσημου Ρώσου πιανίστα Αντρέι Γκαβρίλοφ, στις 16 Σεπτεμβρίου 2010, στο Μέγαρο Μουσικής με το οποίο θα τιμούσε φέτος για 33η συνεχή χρονιά τη μνήμη της Μαρίας Κάλλας.
...Προτείνει: μία επίσκεψη και ένα λουλούδι στο άγαλμά της, το οποίο θα φωτιστεί, μόλις νυχτώσει, και θα ακουστεί η φωνή της, και ένα μήνυμα-σήμανση για την επέτειο από όσους θέλουν στο διαδίκτυο.

Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, είχε προγραμματίσει Ρεσιτάλ του κορυφαίου Ρώσου πιανίστα Andrei Gavrilov για να τιμήσει για 33η συνεχή χρονιά, τη μνήμη της μεγάλης Μαρίας Κάλλας (16 Σεπτεμβρίου 1977) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Δυστυχώς, όμως, και παρότι έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες συνάντησης με την ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, από την Πρόεδρο του Ατενέουμ Αρχιμουσικό Λούλη Ψυχούλη και την Γ. Γραμματέα Πιανίστα Άννα Κουκουράκη, ώστε να ενημερωθούν για την επιχορήγηση του 2010 προς το μη κερδοσκοπικό φορέα, αυτό κατέστη αδύνατο.
Με δεδομένο δε το γεγονός ότι η ετήσια επιχορήγηση προς το Ατενέουμ, που δίδεται συνεχώς από το 1981, αφορά τόσο στη συγκεκριμένη καθιερωμένη ετήσια συναυλία του Σεπτεμβρίου όσο και στον καθιερωμένο ετήσιο Διεθνή Διαγωνισμό Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας για Λυρικό Τραγούδι και Πιάνο, ο οποίος ήδη διοργανώθηκε το Μάρτιο του 2010, χωρίς την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟΤ με αποτέλεσμα την οικονομική αφαίμαξη του Συλλόγου και τη δημιουργία χρεών, οδήγησε το Δ.Σ. του Ατενέουμ στη δυσάρεστη απόφαση της ματαίωσης του ρεσιτάλ του σπουδαίου πιανίστα στην Αθήνα.


Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ατενέουμ προσκαλεί όλους όσοι θα ήθελαν την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010, 33η επέτειο του θανάτου της Μαρίας Κάλλας, να αφήσουν ένα λουλούδι στο άγαλμά της στην οδό Μιχαλακοπούλου, στην πλατεία Μαδρίτης (πίσω από το Χίλτον) σε μία συμβολική κίνηση μνήμης. Στον ίδιο χώρο ο οποίος θα φωτιστεί μόλις νυχτώσει θα ακουστεί η φωνή της λίγο πριν σβήσει η ημέρα.
Επίσης, καλεί όλους όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο την ίδια ημέρα να αναρτήσουν ένα μήνυμά τους (σχόλιο, φωτογραφία κλπ) σε αυτό για την κορυφαία μας λυρική τραγουδίστρια, ως συμβολική κίνηση μνήμης και τιμής στην Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, που σημάδεψε την πορεία του παγκόσμιου Λυρικού Θεάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: