Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ούτε Λέμπερ «Ultimo Τango»


 Ξενάγηση στα σοκάκια του τανγκό με οδηγό μια βερολινέζα ντίβα

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Ούτε Λέμπερ για τρεις βραδιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


«Ultimo Τango» τιτλοφορείται το νέο σόου που θα παρουσιάσει στη χώρα μας η ντίβα του καμπαρέ Ούτε Λέμπερ. Τρεις βραδιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκητην Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 του μήνα στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η Λέμπερ θα ερμηνεύσει τραγούδια του μεγάλου αργεντινού συνθέτη και μπαντονεονίστα Αστορ Πιατσόλα , τραγούδια του Μπουένος Αϊρες που έγραψαν ιστορία, όπως τα «Βallada para mi muerte», «Οblivion», «Βallada para un loco», «La UltimaGrela», «Los Ρajaros Ρerdidos» και «Υo soy Μaria». Δεν θα μείνει όμως εκεί, αλλά θα τα συνδέσει με τους πιο κοντινούς συγγενείς τους από το Παρίσι, το Βερολίνο και τη Νέα Υόρκη: τα «Chanson de Jacky», «La Colombe» και «Νe me quitte pas» του Ζακ Μπρελ, τα «Τango Βallade» και «Sourabaya Johnny» του Κουρτ Βάιλ, το «Lili Μarlene» του Νόμπερστ Σουλτς, το «L΄ accordeoniste» της Εντίτ Πιαφ...



Η ανεπανάληπτη γερμανίδα τραγουδίστρια, μουσικός, ηθοποιός, χορεύτρια, ζωγράφος και μοντέλο, χάρη στον πολυδιάστατο σκηνικό χαρακτήρα της και στο ταλέντο-φωτιά που διαθέτει, κατέκτησε τη διεθνή καταξίωση με λαμπρές ερμηνείες σε μιούζικαλ και καμπαρέ, αλλά και σε ροκ- τζαζ παραστάσεις. Το ντεμπούτο της στο μιούζικαλ έγινε με τους ρόλους της «Γκριζαμπέλα» και της «Μπομπαλουρίνα» στη βιεννέζικη παραγωγή του «Cats» του Αντριου Λόιντ Γουέμπερ. Στη συνέχεια η Ούτε Λέμπερ εμφανίστηκε στον ρόλο του «Πίτερ Παν» στο ομώνυμο μιούζικαλ, καθώς και ως Σάλι Μπόουλς στο «Καμπαρέ» του Τζέρομ Σάβαρι - ερμηνεία που της χάρισε το βραβείο «Μολιέρος». Εχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τον Μορίς Μπεζάρ, την Πίνα Μπάους και τον βρετανό μινιμαλιστή Μάικλ Νάιμαν, ενώ έχει εμφανιστεί σε όλα τα μεγάλα θέατρα του κόσμου.

Από τη δισκογραφία της ξεχωρίζουν οι δίσκοι-αφιερώματα στον Κουρτ Βάιλ, αλλά και το «Ιllusions», με τραγούδια τηςΠιαφ και της Μαρλένε Ντίτριχ. Τραγούδια ειδικά για τη φωνή της έχουν συνθέσει ο Ελβις Κοστέλο, ο Τομ Γουέιτς, ο Φίλιπ Γκλας και ο Νικ Κέιβ.
Εναρξη προπώλησης εισιτηρίων: Σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.Πληροφορίες στο τηλ. 210 7258.510.
Πηγή:Το Βήμα

για την Ούτε Λέμπερ
Ούτε Λέμπερ: Ένας άγγελος της πρόκλησης 
Ute Lemper @ Ηρώδειο 
Ute Lemper  But one day..(Decca)

Δεν υπάρχουν σχόλια: