Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Νέα μουσική διάκριση για πολυβραβευμένο φοιτητή του ΑΠΘ Θεσσαλονίκη


Βραβείο Μουσικών απονεμήθηκε στον 21χρονο φοιτητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, Στέλιο Δήμου, για το έργο με τίτλο «Ιριδισμοί», που παρουσίασε στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου.
Το Φεστιβάλ διοργάνωσε η Ενωση Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής, στις 14-15/1, στο Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. Μ. Θεοχαράκη.
Του απονεμήθηκε το "Βραβείο Μουσικών" για το έργο με τίτλο "Ιριδισμοί", που παρουσίασε στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, που διοργάνωσε η Ένωση Φίλων της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής «Β.Μ.Θεοχαράκη», στην Αθήνα.
Ο νεαρός μουσικός έχεις επίσης αποσπάσει το Α’ βραβείο στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης "Συνθέρμεια", με το έργο "Shadows", τον Απρίλιο του 2009, το Γ’ βραβείο στο 3ο Διαγωνισμό Σύνθεσης, τον Ιανουάριο του 2009, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Β’ βραβείο, στο Διεθνή Διαγωνισμό για Νέους Συνθέτες "Ton de Leeuw 2008", με το έργο "The unexpected" (Το απροσδόκητο), το Νοέμβριο του 2008, στην Αλβανία.
Από τις 58 συνολικά συμμετοχές στο διαγωνισμό, στον τελικό έφτασαν ακόμη τρεις φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και συγκεκριμένα από την κατεύθυνση Σύνθεσης της τάξης του καθηγητή,

Δεν υπάρχουν σχόλια: