Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση "Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία" με τη Μάνια Παπαδημητρίου και τον Άρη Γραικούση

       
  «Σε μια χώρα που η σύγκριση του παρόντος με το παρελθόν κυριαρχεί τυραννικά στην καθημερινότητα, η παράσταση αποδομεί την αλήθεια της συλλογικής  μνήμης. Tα τρία τελευταία χρόνια έννοιες με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές μοιάζουν να μετασχηματίζονται μπροστά στα μάτια μας. Ποια είναι η λύση  για να αποφύγουμε το σοκ και να αντισταθούμε; Ποιος είναι ο τρόπος για να αντέξουμε την πραγματικότητα;»

Στο πεζόδρομο δίπλα στο ποτάμι στην Αστραδενή, "θυμήθηκαμε χωρίς νοσταλγία".
Η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Άρης Γραικούσης  μας ταξίδεψαν πραγματικά και χωρίς νοσταλγία, μέσα από το λόγο και τα τραγούδια.
Η εξαιρετική ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου Μάνια Παπαδημητρίου μας χαρισε μια παράσταση γεμάτη από αγαπημένα τραγούδια που συνοδεύονταν από εμβόλιμα κείμενα που είχε γράψει η ίδια. Θέμα της η μνήμη και πώς τοποθετούμαστε απέναντί της, οι συλλογικές ψευδαισθήσεις και παραπλανήσεις.
Η αισθησιακή φωνή της, συνοδευόμενη από τον ταλαντούχο  Άρη Γραικούση στο πιάνο και στο τραγούδι  μας ενθουσίασε και μας ταρακούνησε. Η επιλόγή των τραγουδιών, των  Αττίκ, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Στ. Ξαρχάκου, Θ. Μικρούτσικου Στ. Κραουνάκη, Δ. Λάγιου ήταν εξαιρετική και συνδυάστηκε με τα κειμενά της που είχαν και  αναφορά σε μεγάλους φιλοσόφους και ποιητές, όπως Σωκράτη,Καβάφη, Ελύτη κ.α. Δεν παρέλειψε να  εντάξει  στα κειμενά της την πόλη μας και το Τροφώνιο Μαντείο.

Μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση πραγματικά!  

Μήπως το μόνο που μένει να κάνουμε για να αντισταθούμε είναι Τέχνη;

περισσότερες φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: