Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Οι Human Touch την Παρασκευή 22 Μαρτίου στην Αστραδενή


Η Αστραδενή υποδέχεται την Άνοιξη με μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση με τους Human Touch.

Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 21:30


Οι Human Touch, μετά από δεκαπέντε χρόνια ζωής, αποτελούν πλέον ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της χώρας μας.
Ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας κι ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, κινούνται σ’ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Η μουσική τους, μέσα από την ποικιλία οργάνων που παίζει ο καθένας, άμεση και επικοινωνιακή συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντάς τον εικόνες και συναισθήματα. Οι Human Touch έχουν παίξει στα περισσότερα φεστιβάλ της χώρας και έχουν ένα ενθουσιώδες κοινό στην Ευρώπη.
Πρόκειται για ένα group με προσωπικότητα και μοναδικό στυλ. Η κάθε τους εμφάνιση έχει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της ελευθερίας που νιώθουν μεταξύ τους να ταξιδεύουν μέσα από τον αυθορμητισμό… και ξέρουν να το μοιραστούν.

Οι Human Touch όντως είναι ένα “ανθρώπινο άγγιγμα”

David Lynch

David Lynch Γεννήθηκε το 1961 στο Λος 'Αντζελες, από μουσική οικογένεια. 'Αρχισε να ασχολείται με τη μουσική όταν ο δάσκαλός του στο σχολείο τον εισήγαγε στο κλασικό φλάουτο. Όταν έγινε 15 χρονών ξεκίνησε μαθήματα τζαζ και σαξόφωνου και πήρε υποτροφία για το IDYLLWILD SCHOOL OF MUSIC AND THE ARTS.
Συνεχίζοντας τις σπουδές του, πήγε στο Λας Βέγκας όπου σπούδασε τζαζ πλάι σε μουσικούς όπως ο Garvin Buschelle (συνεργάτης των John Coltrane και Ben Webster) και ο James Moody (ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς του Be Bop).
Στα 17 του χρόνια ενορχήστρωσε τη μπάντα του τμήματος σύγχρονης μουσικής του σχολείου του και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος τζαζ μουσικός της χρονιάς, γεγονός που του έδωσε της δυνατότητα να αρχίσει τη σταδιοδρομία του ως μουσικός. Στη συνέχεια επέστρεψε στο Λος 'Aντζελες όπου πήρε μαθήματα αυτοσχεδιασμού, αρμονίας και σύνθεσης στα DISC GROVE MUSIC WORKSHOPS, ενώ ταυτόχρονα έπαιζε σε club.
Το 1982 έφυγε από την Αμερική για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη των ISKRA, που το 1996 εξέδωσαν το άλμπουμ "A New Day" στο οποίο ο David υπογράφει τα περισσότερα κομμάτια. Το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο 'Παράστασις' κυκλοφόρησε το 1988. Παράλληλα συμμετείχε σε φεστιβάλ και συνεργαζόταν με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως Η Ελένη Καραίνδρου, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Γιώργος Νταλάρας, η Έλλη Πασπαλά, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι Culture, ο Joe Higgs, ο Barry White και άλλοι.
Το 1995 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός δίσκος του με τίτλο 'LIT'L SONG' και το 1998 το 'Wandering Home'.Την ίδια περίοδο σχηματίζει το τρίο HUMAN TOUCH με τους Γιώτη Κιουρτσόγλου και Σταύρο Λάντσια και κυκλοφορούν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο 'Human Touch'. Η σχέση και η επικοινωνία που αναπτύσσουν μεταξύ τους ως μουσικοί κάνει το σχήμα να αντέξει στο χρόνο με πολλές ζωντανές εμφανίσεις, ενώ παράλληλα ο Lynch συνεχίζει τις εμφανίζεται του και ως σέσιον μουσικός.
Τον Ιανουάριο του 2004 κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ των HUMAN TOUCH με τίτλο MOVIN' (LIBRA MUSIC).

Γιώτης Κιουρτσόγλου

Γιώτης ΚιουρτσόγλουΓεννήθηκε στην Κοζάνη το 1965. Ξεκίνησε κιθάρα το 1981.Πρώτες επιρροές από παραδοσιακή, τη ροκ και τη soul μουσική. Το 1983 στράφηκε στο ηλεκτρικό μπάσο ενώ τα ακούσματά τoυ κινήθηκαν στο χώρο της Jazz. Μελέτησε Jazz αρμονία και θεωρία με το Θεόδωρο Καπηλίδη. Μαζί με τους Θεόδωρο και Νίκο Καπηλίδη δημιούργησαν το electric jazz trio.
Το 1988 φοίτησε στο Musician's Institute του Los Angeles όπου διδάχτηκε την τεχνική του μπασου από μεγάλους δασκάλους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Gary Willis, ο Bob Magnuson και ο Jeff Berlin. Ζώντας εκείνο το διάστημα στην Αμερική , είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά μεγάλους μουσικούς και να προσεγγίσει τη μουσική τους, την τεχνική τους, αλλά και τη φιλοσοφία τους για τη ζωή και για τη σχέση του ανθρώπου με τη μουσική.
Παράλληλα με τις σπουδές του, εμφανίστηκε σε πολλές μουσικές σκηνές του Los Angeles. To 1989 αποφοίτησε από Μ . Ι . βραβευμένος ως "The most improved student of the year" ενώ προτάθηκε και ως "the most outstanding player". Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εμφανίστηκε με τους electric jazz trio στο Jazz Club "Μαντάτο" στη Θεσσαλονίκη με το σαξοφωνίστα Manny Boyd και τον τρομπετίστα Danny Hayes. Ηχογράφησε με αυτούς δυο δίσκους, έναν με jazz standards και έναν με συνθέσεις του Θεόδωρου Καπηλίδη. Το 1993 ηχογραφεί με τον ισραηλινό κιθαρίστα Lior Yekutelli και τον Ελβετό ντράμερ Mark Halbeer το δίσκο Exit. Την περίοδο αυτή εμφανιζόταν σε διάφορα clubs στην Ελλάδα και την Ευρώπη με την Έλλη Πασπαλά και τον David Lynch.
To 1996 μαζί με τον κιθαρίστα Κώστα Μπαλταζάνη και το ντράμερ Πέτρο Κούρτη δημιούργησαν το τρίο Ίασις και τον ομώνυμο δίσκο.Την ίδια περίοδο γίνεται στενότερη η συνεργασία του με τον David Lynch και το Σταύρο Λάντσια με τη μορφή του συγκροτήματος Human Touch. Ο καρπός της συνεργασίας αυτής ήταν ένας δίσκος το 1998 με τον ίδιο τίτλο. Η δουλειά αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της εσωτερικής τους αναζήτησης, ένας ωραίος συνδυασμός σύγχρονης τεχνικής και επιστροφής στην παράδοση.
Το 2003 συνεργαζεται για μια συναυλία στη Θεσσαλονίκη με τον παγκοσμίου φήμης ντράμερ Billy Cobham. Ακολουθούν συναυλίες των Human Touch σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπου καταξιώθηκαν παίζοντας σε συναυλίες και φεστιβάλ δίπλα σε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής, ενώ απο τις αρχές του 2004 κυκλοφορούν και το νέο τους δίσκο Movin'. Παράλληλα συνεργάζεται με πάρα πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, τόσο στη δισκογραφία όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις.

Σταύρος Λάντσιας

Ο Σταύρος Λάντσιας γεννήθηκε στην Κύπρο το 1966. Σπούδασε κλασσικό πιάνο καιΣταύρος Λάντσιας θεωρία μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο Λευκωσίας. Το 1986 πηγαίνει στην Αμερική για σπουδές και το 1990 παίρνει δίπλωμα ενορχήστρωσης από το Berklee College of Music της Βοστώνης. Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα σύνθεσης μουσικής για κινηματογράφο.
Το 1992 επιστρέφει στην Αθήνα όπου εργάζεται κυρίως ως ενορχηστρωτής-πιανίστας στην ελληνική δισκογραφία, τηλεόραση και θέατρο.
Συνθέσεις του παρουσιάζει με τους Human Touch, το group που έχει δημιουργήσει με τους διακεκριμένους μουσικούς Γιώτη Κιουρτσόγλου και David Lynch. Στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά (1998) εκτός από πιάνο παίζει ντραμς, ακουστική κιθάρα και κρουστά.
Η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά έχει τον τίτλο “Επιστροφή” και περιέχει συνθέσεις ενορχηστρωμένες για πιάνο, όμποε, κουαρτέτο εγχόρδων, κοντραμπάσο και τύμπανα.Σε δύο συνθέσεις φιλοξενείται ο Haig Yazdjian στο ούτι και φωνή.
Τον Μάιο του 2002 κυκλοφόρησε την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο “Το Ταξίδι Μιας Νότας”.

 http://www.humantouch.gr/index.html?i1

Δεν υπάρχουν σχόλια: