Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Τραβιάτα από την Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς "Ερκυνα"


 Μεγάλη και σημαντική η προσπάθεια της Μικτής Χορωδίας Λιβαδειάς "Έρκυνα"  και του  μαέστρου Todor Kabakchiev να ανεβάσουν μια από τις πιο περίφημες ιταλικές όπερες (μελόδραμα)  του Τζουζέπε Βέρντι την "Τραβιάτα" 
Είναι ένα έργο εξαιρετικά μελωδικό, και με ωραιότατες γνωστές άριες.
Βασίζεται στο θεατρικό έργο "Η κυρία με τις καμέλιες" {1852} του Αλέξανδρου Δουμά υιού {1824-1895} και αφορά την ιστορία της Μαρί Ντυπεσσί {1824-1847}, διάσημης «εταίρας» της παρισινής κοινωνίας, με την οποία σχετιζόταν ο ίδιος ο Γάλλος συγγραφέας. Ως μυθιστόρημα το έργο δημοσιεύτηκε το 1848, μόλις ένα χρόνο μετά το θάνατο της 23χρονης Ντυπεσσί από φυματίωση. 
Πιθανώς τον Φεβρουάριο του 1852, στο Παρίσι, ο Βέρντι παρακολούθησε τη θεατρική εκδοχή, επίσης του Δουμά υιού, και συνεπαρμένος, αποφάσισε για πρώτη φορά να απευθυνθεί στο κοινό μέσα από ένα σύγχρονο θέμα, στοχεύοντας σε ένα είδος κοινωνικής κριτικής.
Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μικτή Χορωδία Λιβαδειά "Έρκυνα" - πιάνο: Κατερίνα Μπότση
Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα VRATZA Βουλγαρίας -  διευθυντής: Dimitar Panov
ΣΟΛΙΣΤ
Βιολέττα:Κατερίνα Κώτσου
Φλόρα:Ελένη Κωνσταντάκη
Αννίνα:Σταυρούλα Πολλάτου
Αλφρέντο:Vladimir Revtov
Ζερμόν:Ζαφείρης Κουτελιέρης
Γκαστόνε:Ιωάννης Κάβουρας 

ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ  ο μαέστρος Todor Kabakchiev

Aφηγητής Βασίλης Τσακίρογλου
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30μ.μ στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας - ΛΙΒΑΔΕΙΑ ( Τροφώνια 2012)

Βιογραφικά για την χορωδία
κλικ για μεγέθυνση



Δεν υπάρχουν σχόλια: