Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού

LOGO_AGWNES

Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού για την ανάδειξη νέων συνθετών, στιχουργών και τάσεων του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού είναι μία πρόταση του Ελληνικού Σχεδίου, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που ιδρύθηκε από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου με στόχο τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.
Εντάσσεται δε στον Κύκλο: Ελληνικό Τραγούδι που παρουσιάζεται από την προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδο στο πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Ο ουσιαστικός στόχος των Αγώνων αυτών είναι η αναγέννηση του χαμένου Κέντρου του Ελληνικού τραγουδιού, η ανάδειξη των δυνάμεων της εξέλιξής του και ο επαναπροσδιορισμός των όρων του. Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού θα διεξαχθούν φέτος για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στις 16 και στις 17 Δεκεμβρίου.
Η πρώτη χρονιά των αγώνων, επικεντρώνει στη σύνθεση και άρα στον μουσικό δημιουργό του τραγουδιού ζητώντας από κάθε υποψήφιο τρία τραγούδια στην προσπάθεια να αναδειχθεί η συνθετική ταυτότητα του.
Οι διαδοχικές φάσεις προετοιμασίας των αγώνων είναι οι εξής:
  • 26 Σεπτεμβρίου –Έναρξη υποβολής των αιτήσεων
  • 26 Σεπτεμβρίου- 4 Νοεμβρίου : υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
  • 3 Νοεμβρίου- 14 Νοεμβρίου – Προκριματική φάση επιλογής των δέκα υποψηφίων για τον τελικό
  • 15 Νοεμβρίου – Ανακοίνωση των επιτυχόντων
  • 17 Δεκεμβρίου – Ζωντανή εκτέλεση των 30 επιλεγμένων τραγουδιών/ Κρίση και απονομή βραβείων.
Παράλληλα στις εκδηλώσεις των Αγώνων εντάσσονται δύο συζητήσεις – στις 20 Νοεμβρίου στη μικρή αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και στις 16 Δεκεμβρίου στην βοηθητική αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (σε χώρο που θα ανακοινωθεί). Ο στόχος των παράλληλων εκδηλώσεων είναι η ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων σε ό,τι αφορά στην σύγχρονη δημιουργία τραγουδιών από συνθέτες και τροβαδούρους (τραγουδοποιούς), ερμηνευτές και κοινό.
***
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΥΚΛΟΥ: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Με τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού συνεχίζονται οι δραστηριότητες του Ελληνικού Σχεδίου που στόχο έχουν να επαναφέρουν στο προσκήνιο σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, αλλά και να αναδείξουν τη μουσική ως τέχνη που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον «καθημερινό πολιτισμό». Οι Αγώνες είναι αφιερωμένοι στις σημαντικότερες νέες δημιουργίες από τον πολυδιάστατο χώρο της εγχώριας τραγουδοποιίας και θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά με αντικείμενο την στιχουργική δημιουργία.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Οργανωτική επιτροπή:
Δημήτρης Παπαδημητρίου
Κώστας Φασουλάς
Τάσος Ρωσόπουλος
Ραλλού Βογιατζή
Προκριματική επιτροπή
Οργανωτική και τέσσερα ακόμα μέλη
Επιτροπή κρίσεων τελικού
Αντώνης Παπαδημητρίου
Πέτρος Μάρκαρης
Βασίλης Παπαβασιλείου
Δήμος Αβδελιώδης
Αγαθή Δημητρούκα
Μηνάς Μαυρικάκης
Μίλτος Λογιάδης
Δημήτρης Παπαδημητρίου
Χρήστος Μιχαηλίδης
***

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Έως 4 Νοεμβρίου 2011
Πληροφορίες:
Δευτέρα έως Παρασκευή, 11:00-16:00
τηλ.: 2130178286

Κατεβάστε τον Κανονισμό των Αγώνων σε αρχείο .pdf

Κατεβάστε την Αίτηση Συμμετοχής - Δήλωση σε αρχείο .pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: