Σάββατο 7 Μαΐου 2011

"Πανελλαδική διαμαρτυρία μουσικών σχολείων "

Πανελλαδική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Μαίου από τα Μουσικά Σχολεία της χώρας, με βασικό αίτημα την ίδρυση δημόσιου φορέα με δικό τους προϋπολογισμό και με αρμοδιότητες τη μεταφορά και τη σίτιση των μαθητών. Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από τις νομαρχίες στους δήμους, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», θεωρούν ότι προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία.
Μαθητές και γονείς τεσσάρων καλλιτεχνικών και ενός μουσικού σχολείου της Αττικής, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος ζητώντας την ίδρυση δημόσιου φορέα για τη μετακίνηση των μαθητών. Στη συνέχεια η Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Ελλάδος επέδωσε, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ψήφισμα με τα αιτήματά της στο υπουργείο Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της. Η αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων, ζήτησε επίσης να οριστεί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Οι καλλικρατικοί δήμοι, εξαιτίας των οικονομικών και διοικητικών τους προβλημάτων, δεν έχουν διασφαλίσει τη δωρεάν μεταφορά και σίτιση των μαθητών, με κίνδυνο η επόμενη σχολική χρονιά να μείνει στον αέρα, ενώ η μεταφορά των σχετικών κονδυλίων από το υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Εμείς ζητάμε την ίδρυση δημόσιου φορέα για τη μετακίνηση των μαθητών, με δικό του προϋπολογισμό και αρμοδιότητες και μέχρι να γίνει αυτό, η αρμοδιότητα να παραμείνει στην περιφέρεια», δήλωσε η γενική γραμματέας της Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Ελλάδος, Κατερίνα Αθανασίου.
Επιπλέον, από το υπουργείο Παιδείας ζητούν αναλυτικά προγράμματα σπουδών μουσικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων, δωρεάν βιβλία και πιστοποίηση των μουσικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων.Μετά τη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, η αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων επισκέφθηκε και το υπουργείο Παιδείας.
 πηγή:tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: