Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

"Η Καμεράτα συναντά τον Αρτούρο Σαντοβάλ"

Ενας από τους ζωντανούς θρύλους της λάτιν τζαζ σκηνής, ο διάσημος κουβανός τρομπετίστας Αρτούρο Σαντοβάλ κάτοχος, μεταξύ πολλών άλλων, πέντε βραβείων Grammy, έρχεται στην Αθήνα για μια συναυλία στο Μέγαρο στις 7 Μαϊου (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στις 20.30). Θα εμφανιστεί από κοινού μ΄έναν επίσης κορυφαίο εκπρόσωπο της σύγχρονης τζαζ, τον αμερικανό σαξοφωνίστα Τσίκο Φρίμαν- ο οποίος, ας σημειωθεί, τα τελευταία τρία χρόνια ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη- και με τη συνοδεία της «δικής μας» Καμεράτα υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ.

                                       

Στο πλαίσιο αυτής της συναυλίας- η οποία εντάσσεται στον κύκλο «Μετατροπίες»- οι φίλοι του είδους θα έχουν την ευκαιρία ν΄ακούσουν τους δύο βιρτουόζους να ερμηνεύουν δημοφιλείς συνθέσεις τους αλλά και να «προκαλούν» την Καμεράτα σ΄ένα ταξίδι γεμάτο ρυθμό, «πειραγμένες» μελωδίες και τζαζ αυτοσχεδιασμούς έχοντας ως αφετηρία δημοφιλή τραγούδια όπως το «Εvery day I think of you», «Someone to watch over me», «All night long», «Moon river» κ.α.
Μαζί τους στη σκηνή εμφανίζονται τέσσερις ακόμη κορυφαίοι jazzmen. Ο λόγος για τους Ιβάν Μπριντόν (πιάνο), Φελίπε Καμπρέρα Καρντένιας (μπάσο), Χούλιο Μπαρέτο (τύμπανα) και Πίμπο Μαρκέζ (κρουστά). Με την εν λόγω συναυλία ολοκληρώνονται οι εφετινές παραστάσεις του κύκλου «Μετατροπίες» που έχουν σκοπό να προτείνουν στο κοινό ποικίλους, εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τη μουσική.Πηγή: Το Βήμα

διαβάστε «Η τζαζ είναι ελευθερία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: