Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ από την ΕΥΑ ΦΑΜΠΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 16 Μαϊου 2009 το ρεσιτάλ κιθάρας της Εύας Φάμπα που έδωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Ωδείου.
Το κοινό, οι σπουδαστές της κλασικής κιθάρας του Ωδείου αλλά και παλιοί μαθητές της Εύας Φάμπα (ήταν καθηγήτρια του Ωδείου μας από το 1988 έως και το 1992) παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ερμηνείες των έργων που έπαιξε. Η Εύα Φάμπα έδωσε σε όλα τα έργα μια ξεχωριστή προσωπική σφραγίδα, ενώ μας πρόσφερε έναν ήχο πολύ ξεχωριστό, θα λέγαμε σχεδόν μαγικό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για την Εύα Φάμπα

Η Εύα Φάμπα, είναι μια διεθνώς καταξιωμένη σολίστ της κιθάρας, έχοντας δώσει με μεγάλη επιτυχία ρεσιτάλ σε φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε περισσότερες από 25 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Λατινική Αμερική και Αφρική. Έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες (Συμφωνική Δ. Αθηναίων, Συμφωνική της Ρωσίας, Μοσχοβίτικη Ορχήστρα Δωματίου ARCO, Συμφωνική του Πανεπιστημίου του Hidalgo – Μεξικό, Συμφωνική Νέων του Δ. Καλαμαριάς, Σύνολο εγχόρδων της ΚΟΑ, Ορχήστρα Εγχόρδων της Βομβάης, Ορχήστρα εγχόρδων Δ.Ηρακλείου Κρήτης). Σπουδαίοι συνθέτες έχουν γράψει για αυτήν ανάμεσά τους ο Δημ. Φάμπας, ο Yiu-Kwong Chung (το κονσέρτο FOR EVA), ο Andersen Viana, ο Waltel Branco, o Eduardo Morales Caso, ο G.Mizzi, ο Δ. Νικητός κ.α.

Έχει ηχογραφήσει 5 cd που παίζονται σε ραδιοφωνικές εκπομπές σε όλο τον κόσμο. (CAPRICCIO DIABOLICOBERBEN & IGS 2007, EVA FAMPAS plays FAMPASAULIA 2005, A GUITAR PORTRAIT OF FANTASYWAVE MUSIC GR 2002). Συνεργάζεται με εκδοτικούς Οίκους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την έκδοση έργων για την κιθάρα, επιμελείται της έκδοσης των έργων του πατέρα της Δημ. Φάμπα, και είναι και η ίδια συγγραφέας μουσικών βιβλίων. Κάνει διαλέξεις και σεμινάρια σε πανεπιστήμια και διεθνή φεστιβάλ.

Είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου με καθηγητή στην κιθάρα τον πατέρα της Δημ. Φάμπα και στα ανώτερα θεωρητικά τον συνθέτη Δημ. Δραγατάκη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης Ορχήστρας με τον Θ. Αντωνίου, σεμινάρια με τον Leo Brouwer κλπ.

Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» και Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Διεθνών Ημερών Κιθάρας Λαύκου.

Ιστοσελίδες: www.evafampas.gr - www.myspace.com/evafampas - www.youtube.com/user/thegjst


Δεν υπάρχουν σχόλια: