Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Διαγωνισμοί...



ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ  «Δημήτρης Μητρόπουλος»

Mε στόχο την παρακίνηση των νέων συνθετών να εμπνευστούν από την ανιδιοτελή αφοσίωση του Δημήτρη Μητρόπουλου διεξάγεται για 13η χρονιά ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης «Δημήτρης Μητρόπουλος». Η τελική φάση (συναυλία, απονομή βραβείων) του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί (6/11, 8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο Πολωνός συνθέτης Zygmunt Krauze. . Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αθήνα, εναλλάξ για διεύθυνση ορχήστρας και σύνθεση. Η φετινή συμμετοχή χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή, καθώς υποβλήθηκαν 75 υποψηφιότητες από 27 χώρες. Για την τελική φάση επιλέχθηκαν οι: Musheng Chen (Κίνα): «Dream Variations II», Manuel Martinez - Burgos (Ισπανία): «Communications», Andrea Nosari (Ιταλία): «L'alba dei sensi», Ηλίας Ραχανιώτης (Ελλάδα): «Στην Κατερίνα», Andrej Slezak (Σλοβακία/Ουγγαρία): «Tides». Ο Μίλτος Λογιάδης διευθύνει την Ορχήστρα των Χρωμάτων, διοργανώτρια του διαγωνισμού, σε συνεργασία με τον ΟΜΜΑ, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ.


4ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ
Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου ‘Ελληνα συνθέτη και Επίτιμου Προέδρου της, Δημήτρη Δραγατάκη προκηρύσσει σε συνεργασία
με το Σύλλογο Φίλων Δημ Δραγατάκη και το Ωδείο Φίλιππος Νάκαςτον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης
για συνθέτες/συνθέτριες ηλικίας έως 40 ετών.
Βασικοί όροι:για σόλο όργανο ή για οργανικό σύνολο, να υπερβαίνει τους ό εκτελεστές. να περιλαμβάνει οποιοδήποτε συνδυασμό ιο παρακάτω όργανα: φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, κόρνο, τρομπόνι, πιάνο,2 βιολιά, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο κοι μαγνητοταινία.
Εφόσον πρόκειται για έργο μόνο ηλεκτρονικής μουσικής υποβάλλεται μαγνητοταινία.Διάρκεια: από 8 έως 12 λεπτά
Προθεσμία υποβολής: 31η Δεκεμβρίου 2009 (όχι σφραγίδα τοχυδρομείου).
Το έργο υποβάλλεται σε 2 αντίτυπα με ανώνυμο φάκελο. Βραβεία: 1.500, 900 και 600 ευρώ αντίστοιχα.
Πληροφορίες, ανολυτικός κανονισμός και έντυπα συμμετοχής: Ένωση Ελλήνων Μουσουργών,
Τηλ. 210-7256607 Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: