Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Μουσική Δωματίου από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς


Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς διοργανώνει συναυλία με την Clara Cernat, βιολί και τον Thierry Huillet, πιάνο . Η συναυλία θα γίνει στην αίθουσα "Θολωτό Κρύας" σήμερα  31 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. Θα παίξουν έργα μουσικής δωματίου των M. Ravel, C. Saint-Saëns, F. Liszt, όπως επίσης και των Ελλήνων συνθετών Αλίκης Κόλια και Χρήστου Β. Λαμπριανίδη.   

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Clara Sernat (Βιολί)
Η Clara Sernat, ρουμανικής καταγωγής, είναι διπλωματούχος στο βιολί και στο πιάνο. Κατάφερε να καταξιωθεί τόσο ώστε να καταφέρει να αποκτήσει τις υψηλότερες διακρίσεις της μουσικής ακαδημίας του Βουκουρεστίου όπου φοίτησε ως μαθήτρια του Stefan Georghiou. Η Clara Sernat, αποκτά από πολύ νωρίς μια θέση στο τοπίο των νέων βιρτουόζων της Ρουμανίας. Οι προσκλήσεις που της γίνονται από πολλές ορχήστρες της χώρας της για να παίξει ως σολίστ είναι αρκετά συχνές. Έχει διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς (Bach – Παρίσι, παγκόσμιος διαγωνισμός βιολιού 'Citta di Andria" στην Ιταλία). Επιλέχθηκε το 1994 ανάμεσα στα «8 μεγάλα ταλέντα της Ευρώπης» για να τελειοποιήσει την τέχνη της κοντά σε μεγάλους δασκάλους όπως ο Tibor Vagra και ο Igor Ozim. Παθιασμένη με τη μουσική δωματίου, ταξιδεύει σ’ όλο τον πλανήτη στο πλευρό του συντρόφου της, πιανίστα, Tiery Ygie. Παράλληλα με τις συναυλιακές της δραστηριότητες, διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο της Toulouse.


Tiery Ygie (Πιάνο)
Ο Tiery Ygie είναι πιανίστας και συνθέτης. Κατέχει το 1ο βραβείο πιάνου και μουσικής δωματιόυ του Ανώτατο Εθνικού Ωδείου Παρισίων. Ο Tiery Ygie, στα 22 του χρόνια, παίρνει το 1ο βραβείο του διεθνούς κύρους διαγωνισμού πιάνου Robert Casadesus του Κλίβελαντ. Έχει παίξει επίσης σε μεγάλες ορχήστρες σ' όλο τον κόσμο (Κλίβελαντ, Τόκιο, Μετροπόλιταν, Rai, Oppl κ.λπ.). Αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του στη μουσική δωματίου. Συνοδεύει άλλους καλλιτέχνες με προεξάρχουσα τη σύζυγό του, αλλά και με τους Michel Portal, Alain Meunier και Maurizio Baglini. Οι ηχογραφήσεις του μεταδίδονται από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Συχνά καλείται να δώσει master classes. Το 2002 επιλέχτηκε από το συμβούλιο της Ευρώπης ως ερμηνευτής της επίσιμης απόδοσης του Ύμνου της Ευρώπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: