Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

H Ορχήστρα Σαξοφώνων στη Ρώμη


Με μουσική μπαρόκ, ρομαντικής και κλασικής περιόδου έως και τζαζ, και περνώντας με ευκολία από τον Βιβάλντι, στον Χατζιδάκι και μετά στον Πολ Ντέσμοντ, η Ορχήστρα Σαξοφώνων δίνει σήμερα 15 /10  συναυλία με την Ορχήστρα των Χρωμάτων στo Τeatro Βrancaccio στη Ρώμη, στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου για την καταπολέμηση της πείνας και της φτώχειας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. 

 Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας ο Θεόδωρος Κερκέζος σε συνεντευξή του στα "Νέα'"θα πεί  «Μεταφέρουμε τους πιο δύσκολους συνθέτες στα αυτιά εκείνων που δεν θ΄ άκουγαν ποτέ κλασική μουσική. Είναι αυτός ο μύθος και η μαγεία του σαξοφώνου. Αλλά και η εικόνα δέκα σαξοφώνων που σε συνεπαίρνει.
Ο κόσμος έχει συνδέσει το σαξόφωνο με την τζαζ. Όταν, όμως, ακούει το μουσικό αυτό όργανο να εκφράζεται μέσω της κλασικής μουσικής διαπιστώνει τον μοναδικό του τρόπο να αναδεικνύει τις νότες με τον ζεστό του ήχο»

Η Ορχήστρα μοναδική στα Βαλκάνια, ιδρύθηκε πριν από έξι χρόνια,αποτελείται από καταξιωμένους σαξοφωνίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κατάφερε μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, να θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της χώρας μας.Μέρος των δραστηριοτήτων της, είναι οι εκπαιδευτικές συναυλίες και οι φιλανθρωπικές της συναυλίες όπου τα έσοδα διατίθενται για ανθρωπιστικούς σκοπούς 




Δεν υπάρχουν σχόλια: